Vali Kolat okulları inceledi

Vali Kolat Ve beraberinde ki Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile birlikte ilk olarak İsmail Üstüner İlköğretim okulunu ziyaret etti. Vali Kolat burada Okul Müdürü, idareciler ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Kolat, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. İsmail Üstüner İlköğretim Okulu ziyaretinin ardından Vali Kolat Fatih Ortaokulu ve Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okul idarecilerinden bilgi aldı.

Kırıkkale’de Arapça şiir ve çocuk şarkı yarışması düzenlendi Kırıkkale’de Arapça şiir ve çocuk şarkı yarışması düzenlendi

Birebir ilgilenmemiz gerekiyor

Ziyaretler sonrasında açıklama yapan Vali Kolat, 'Bizim en büyük hedefimiz okuldaki eğitim ve öğretim ortamını ve şartlarını daha da uygun hale getirmektir. Sizlerin sağlıklı bir eğitim vermeniz açısından ne gerekiyorsa o ortamı oluşturmamız gerekiyor. Biz zaman zaman okullarımızı ziyaret ediyoruz. İdarecilerimizle ve öğretmenlerimizle biraraya geliyoruz. Okullarımızda öğrenci mevcutlarımız çok az. Bu yüzden her bir öğrenciyle birebir ilgilenme şansınız var. O açıdan da şanslısınız. Çocukları en iyi sizler tanırsınız, en iyi sizler yönlendirirsiniz. O yüzden sizlerin rolünüz çok büyük. Çocukların gelişmesi, düşüncelerinin şekillenmesi ve algısında ilkokul öğretmenlerin rolü çok büyük Veliler olarak çocuklarımızla birebir ilgilenmemiz gerekiyor. Bu çocuklar şimdi en kıymetli dönemindeler. Zekaları pırıl pırıl. Bu çocuklarımıza zeka anlamında ne verirsek onu alacaklar. Zamanlarını boşa geçirtmeyeceğiz. Eğlenecekler, gülecekler ama öğrenmesi gerekenleri öğrenecekler. Böylelikle daha güzel sonuçlar alacağız. Çocuklarımızı takip edeceğiz. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz el birliğiyle tüm sorumlulukları üstleneceğiz. ' dedi.