Avrupa dilleri günü olmasından dolayı uluslarararası ortakları ile canlı yayında buluşan Başaran Koleji öğrencileri canlı yayında bayrağımızı dalgalandırıp İzmir Marşı´nı söylediler        

 

CANLI YAYINDA BULUŞTU

25 Eylül gününün Avrupa Dilleri Günü olması dolayısıyla Başaran Koleji ortaokul öğrencileri ‘Be Eco-friendly eTwinner´ adlı proje kapsamında proje ortaklarından Litvanya, Polonya, Portekiz,  Romanya´lı öğrencilerle canlı yayında buluştu. Her ülkenin öğrencileri kendi dilinde ‘Merhaba´ diyerek  yine kendi dillerinde bir şarkı seslendirdiler.  Başaran Koleji öğrencileri ise Avrupa´ya İzmir Marşı´nı duyurdular.

Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor Kırıkkale’de acılı anne 15 yaşındaki kızını arıyor

 

47 DEVLET 800 MİLYON ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Avrupa´nın tamamında, Avrupa Konseyine üye 47 devlet tarafından temsil edilen 800 milyon Avrupa´lı hangi yaşta olursa olsun, ister okul içinde ister okul dışında daha fazla dil öğrenmeye teşvik edilmektedir. Dilsel farklılıkların daha yüksek bir kültürler arası anlayışa ulaşmada önemli bir araç olduğu ve kıtamızın zengin kültürel mirasının anahtarı olduğu bilinciyle, Avrupa Konseyi bütün Avrupa´da çokdilliliği desteklemektedir. Başaran Koleji öğrencileri de bu proje kapsamında Avrupa dillerinden İngilizce ve Fransızca dilleriyle öğrencilerin gelişimine katkıda bulunuyor.