Balışeyh´li vatandaşlar aşurede buluştu

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

 

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesinde Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

 

GÜZEL GELENEĞİ YERİNE GETİRDİK
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı´nda düzenlenen etkinliğe kurum ve kuruluşların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu burada yaptığı konuşmada, 'Aşure etkinliği sayesinde tüm vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde olmamız bizi çok mutlu ediyor. Bugün bu güzel geleneği yerine getirdik”

 

AŞURE PAYLAŞMAKTIR

Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyleyerek, “Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir' dedi. Haber: Ahmet Özhan