Vali bilgi verdi
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye`nin en büyük et üreticilerinden Aytaç`ın geçtiğimiz aylarda üretimi durdurduğu Çankırı`nın Çerkeş ilçesindeki et üretim tesislerinin 17 ayrı kalemde yeniden üretime başladığını açıkladı. Özcan, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aytaç`ın durumu
Aytaç`ın geçtiğimiz aylarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üretimi durdurduğunu ve çalışan işçilerin mağdur olduğunu hatırlatan Vali Özcan, sıkıntıların aşıldığını ve Aytaç`ın Çerkeş`te bulunan et üretim tesislerinin 17 ayrı kalemde üretime başladığını kaydetti. Aytaç`ın ileriki dönemlerde kapasitesini artıracağını ve beyaz et üretimine başlayacağını anlatan Vali Özcan, 'Biz Aytaç`ın beyaz et ihtiyacını karşılayabilmek için gayret ediyoruz. Kurduğumuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla kanatlı hayvan üretimine destek veriyoruz.

Kırıkkale`den alım
Bu anlamda şu anda Çankırı`da 2 milyon 300 bin kanatlı hayvan var. Bu oran 2011 yılında çok düşüktü. Bölgemizde kanatlı hayvan yetiştiriciliği anlamında Bolu`nun ardından ikinci sıradayız. Yani bu sektörde bölgemizdeki illerin ciddi derecede önüne geçtik. Çorum, Kırıkkale, Sinop, Düzce ve Kastamonu`nun üç katı kanatlı hayvanımız var. Yani Çorum, Kırıkkale, Sinop, Düzce ve Kastamonu`yu toplayıp üç ile çarpsak bir Çankırı etmiyor. Bu hazırlıkları Aytaç için yapıyoruz' diye konuştu.

Aytaç alacak
Özcan, yetiştirilen kanatlı hayvanların önümüzdeki dönemlerde Aytaç`a satılacağını ve kent ekonomisinin ciddi anlamda bir ivme kazanacağını kaydetti. Çankırı`yı geliştirebilmek adına önemli projelere imza attıklarını dile getiren Vali Özcan, 2013`te eğitim alanında 76 milyonluk yatırım yapıldığını da söyledi. Vali Özcan, Çankırı`nın gelişimine paralel olarak nüfusun da artış gösterdiğini sözlerine ekledi.