GÜNCEL 11.10.2019 15:51:56
AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT VERİLMELİ

AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT VERİLMELİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; kamuoyunda 1´inci Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu´nda MHP adına bir konuşma yaptı. Öztürk “Avukatlarımıza yeşil pasaport verelim a

MHP YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ´Nİ DESTEKLİYOR

TBMM´deki konuşmasında; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin; Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan Yargı Strateji Belgesi kapsamında, milletimizin huzuru ve hukuk güvenliği için alınacak her karara, yapılacak her reforma Parti olarak destek verecekleri açıklamasını hatırlatan MHP´li Öztürk; “Yargı Reformu Strateji Belgesi´nde yer verilen 9 amaç, 63 hedef ve 256 faaliyet ile doğrudan ilgili; 15 ayrı kanunda değişiklik öngören 39 maddelik bir kanun teklifini görüşüyoruz. Elbette yargıdaki tüm sorunlar ve hain FETÖ terör örgütünce yargıya verilen zararlar, tek bir kanun teklifi ile çözülemeyecektir. Bu bakımdan yargıda reform süreci 2023 yılına kadar devam edecek ve Strateji belgesinde milletimize vaad edilen düzenlemeler Cumhur İttifakı´nın güçlü birlikteliği ve kararlılığı ile hayata geçecektir.” dedi.

 

AVUKATLARIMIZA YEŞİL PASAPORT VERELİM AMA KDV VE STOPAJ ORANLARINI DA DÜŞÜRELİM

Meslektaşları olan avukatların yeşil pasaport alabilmeleri için çok daha önce TBMM´ye verdiği kanun teklifini de değinen Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avukatlarımıza yeşil pasaport verilmelidir tabii ki destekliyoruz. Ancak ilk imza sahibi olarak TBMM´ye sunmuş olduğumuz ve avukatlık hizmetlerinde KDV oranını %8´e düşüren, yine Stopaj Vergisini %20´den, %10´a düşüren kanun tekliflerimiz de gündeme alınarak, kanunlaştırılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bazı avukatlık hizmetlerinde %8´e düşürülen KDV´nin, tüm avukatlık hizmetlerini kapsaması gerekir. Yine avukatlarımızın UYAP ile ilgili talepleri de çözüme kavuşturulmalıdır.” diyerek, kanun teklifi ile hukuk mesleklerine girişte sınav uygulamasını desteklediklerini vurguladı. 

 

GÜVEN VEREN HUKUK VE ADALET SİSTEMİ 2023´E KADAR TESİS EDİLMELİ

Adalet sisteminin başat aktörleri hâkim ve savcıların; güçlerini bir gruptan, zümreden veya farklı yapılardan değil, Anayasamız ve yasalardan almalıdır diyen MHP´li Öztürk; “ Yargı içinde kendini, benliğini FETÖ´ye teslim edenlerin 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki çürümüşlüklerini milletimiz tüm gerçekliği ile görmüştür. Türkiye 2023 vizyonu kapsamında; güven veren hukuk ve adalet sistemini hayata geçirmelidir. Adalet aktörlerinin göstereceği hassasiyet ve yasalarımızdan alacağı ilham, hedeflenen adil temsil ve adil yargı için çok önemlidir. Bu yüzden tüm devlet kurumlarında olduğu gibi, adalet sisteminin aktörlerinin de tarihsel sorumlulukları bulunmaktadır.” dedi.

 

YARGI REFORMLARI YAPILIRKEN, YARGI ÇALIŞANLARININ SORUNLARI GİDERİLMELİ

Konuşmasında yargı çalışanlarının sorunlarına da değinen Av. Öztürk; “Yargı çalışanlarının halen çözüm bekleyen; yetersiz ve adaletsiz maaş, nöbet ve fazla mesai ücreti, yargı ödeneği, iş riski tazminatı gibi talepleri giderilmelidir. Yine infaz koruma memurlarının, kadro talepleri, kurumlarda onlara yönelik yaşam alanlarının inşaası, döner sermayeden faydalanmaları, fiili hizmet zammı, emeklilikteki beklentileri çözüme kavuşturulmalıdır.” diyerek, Yargı Reformu Stratejisi kapsamında TBMM gündemine gelecek kanun tekliflerinde bu düzenlemelerin de yer almasını istedi. HABER: EMEL SELCİ


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024