EĞİTİM 2.07.2021 14:56:40
Atatürk Anadolu Lisesi´nde Z-Kütüphane Açıldı

Atatürk Anadolu Lisesi´nde Z-Kütüphane Açıldı

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi´nde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri bulunan zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) açıldı.

GENEL MÜDÜRLÜK TARAFINDAN KURULDU

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Anadolu Lisesi´ne z-kütüphane kuruldu. Z-kütüphanenin açılışına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir, Okul Müdürü Haluk Özdemir, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AÇILIŞ VALİ SEZER TARAFINDAN YAPILDI 

Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyalden öğrencilerin faydalanması amacıyla hazırlanan kütüphanenin açılışını Vali Yunus Sezer ve beraberindeki protokol üyeleri yaptı.  Açılışın ardından Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundular.

 

RAHAT BİR ORTAM SUNUYOR

Açılışta kütüphane hakkında bilgi veren Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Özdemir, kütüphaneden öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerinde da faydalanabileceğini söyledi. Özdemir, Z kütüphanenin rahat bir ortam sunduğunu ve klasik masa ve sandalyelerden oluşan kütüphane anlayışının dışına çıktığını anlattı.

 

BÜYÜK ÖNEM KAZANMAKTADIR

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Burada güzel bir iş birliğinin sonucunu hep beraber görmüş durumdayız. Ortaya konulan iş, okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli, devamlı üzerinde durduğumuz, teşvik ettiğimiz kitap okuma ve kütüphaneye olan alışkanlıkların arttırılması anlamında büyük önem kazanmakta”

 

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARI OLUMLU YÖNDE ETKİLENECEK

“Z kütüphanelerde, çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncaklar, öğrenme oyunları, bilgisayar oyunları ile filmler de yer alıyor. Kütüphanemizdeki estetik bakış açısı ile yeniden yapılan fiziki düzenlemenin öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz”

 

BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Müdür Özdemir bunun başlangıç olduğunu pandemi nedeniyle planlanan bir çok çalışmayı yapamadıklarını söyleyerek, Atatürk Anadolu Lisesi´nin daha başarılı işlere imza atacağını söyledi. Özdemir, “Atatürk Anadolu Lisesi Kırıkkale ´de eğitimde söz sahibi bir kurumdur. Kırıkkale´nin eğitimde parlayan yıldızıdır. Okulumuz Fen Liseleri gibi merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır  bu yıl için okul kontenjanımız 120 öğrencidir. Bir önceki yıl 5 - 9,25 arası yüzdelik diliminden öğrenci alındı. Bu yıl için okulumuzun 4-8  yüzdelik dilimleri arasında öğrenci alacağını  tahmin ediyoruz” dedi. Program sonunda ise Vali Sezer, dönem birincilerini ve okul birincilerini plaket ile ödüllendirdi. Haber: Kenan Kuzucu


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024