ATATÜRK´Ü ANMA GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak ‘Atatürk´ü Anma Gençlik Yürüyüşü´ gerçekleştirildi. Atatürk´ü Anma Gençlik Yürüyüşüne çok sayıda kişi katıldı. Gençler dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde yapılan coşkulu yürüyüş eski Kırıkkale Valiliği önünde başlayıp, Atatürk Bulvarı, İmam Hatip Kavşağı, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı´nda son buldu.

 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM

Kırıkkale´de gençlik yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Gençlerin bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Müdür Özdemir, “19 Mayıs 1919, Türk Milleti´nin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ´Ya İstiklal, ya ölüm´ diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere başkaldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür. Samsun´da başlayan milli mücadele, kısa sürede tüm yurda yayılmış, el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen Milletimizin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlanmıştır”

 

ZAFERE ULAŞMIŞTIR

“Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır. Sevgili Gençler, 19 Mayıs bayramınız kutlu olsun. Bugün sizlerle aynı coşkuyu paylaşıyor olmamız milletçe siz gençlere verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

 

Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi Tokat Merkezli Deprem Kırıkkale'de Hissedildi

CANLARIN CANI

“Gençliğimiz kendisine ne zaman ihtiyaç duyulursa orada anında hazır olmuştur. Tarihten beri bu gelenek değişmemiştir. Ülkemizin bekası söz konusu olduğunda cephede en önde koşan hep gençlerimiz olmuştur. Kurtuluş savaşında, Sakarya´da Dumlupınar´da ülkenin her karış toprağını canı pahasına koruyan gençlerimiz  15 Temmuz Hain darbe kalkışmasında da tek vücut olmuş ve günlerce meydanlarda nöbet tutmuştur. Üstad Necip Fazıl Kısakürek Gençliğe hitabesinde ‘Canların Canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara´ dediği gençlik işte bu gençliktir. Bu duygularla 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nızı tebrik ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

 

ŞİİRLER OKUNDU

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz ve Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg.Selami Arslan tarafından ödülleri verildi. Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan Sayokan gösterisi ile devam eden program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sportif gösterileri ile sona erdi. Törenlere; Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Baro Başkanı Av. Erol Çakır, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.