SİYASET 27.02.2018 12:59:49
Asla Davadan Vazgeçmedi

Asla Davadan Vazgeçmedi

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, 54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan´ın vefatının 7. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde basın açıklaması yaptı.

ASLA DAVADAN VAZGEÇMEDİ

Faruk Vurgun, Erbakan´ın, 'Davam' kitabında yer alan, 'Ben, bütün bunları Allah rızası için yaptım' ifadesinin, onun nasıl bir yapıda olduğunu açıkça ortaya koyduğunu belirterek, insanlığın hayrı için düşüncelerini ve görüşlerini Milli Görüş´te ifade eden merhum Erbakan´ı anlamanın her samimi insanın vazifesi olduğunu ifade etti. Erbakan´ın Milli Görüş´ü tanımlarken maddi ve manevi olmak üzere iki ana boyut ortaya koyduğunu hatırlatan Vurgun, 'Bunları gerçekleştirirken bir Müslümanın sahip olması gereken en önemli vasıflardan biri olan dirayete sahip olduğunu ve bu vasfı sayesinde asla davasından vazgeçmeyerek, yalnızca Allah rızası için son nefesine kadar bu yolda yürümeye devam ettiğini' söyledi.

 

YOKLUĞUNU HİSSEDİYORUZ

Vurgun, Erbakan´ın son döneminde parti programlarına katılmak için gösterdiği azmi ve anılarını anlatarak, onun büyük hedefleri olduğunu, davası için son nefesine kadar gayret ettiğini söyledi. 'Bugün geldiğimiz noktada onun yokluğunu çok ama çok hissediyoruz' diyen Vurgun, yaşanan her olayın onun mücadelesini daha anlamlı ve önemli hale getirdiğini, söyledi. Vurgun, İslam aleminin kaos içinde olduğunu, siyonizmin dünyada hiç olmadığı kadar bugün kendisini özgür ve güvende hissettiğini, 70 yıllık süre içerisinde siyonizmin askerlerinin ilk defa Müslümanların ilk kıblesine postallarıyla girme ve Kudüs´ü Başkent ilan etme cüretini gösterdiğini, İslam coğrafyasının kan ağladığını, Müslümanların imamesi kopmuş tesbih taneleri gibi bir o tarafa bir bu tarafa savrulduğunu anlattı.

 

'ADALETİ SADECE MİLLİ GÖRÜŞÜN SAVUNDUĞU SİSTEM SAĞLAR'

İçinde bulundukları dünyada huzur ve barışın bir türlü tesis edilmediğini, bir yandan Müslümanların zaafı, diğer yandan iktisadi, siyasi ve askeri gücü elinde bulunduran küresel emperyalizmin ve erkin adil olmayan tutumunun dünyayı yaşanmaz hale getirdiğini ifade eden Vurgun, adalet olmadan dünyada huzur ve barışın olmasının mümkün olmadığını vurguladı.

 

AYAKLAR ALTINA ALINABİLİYOR

Vurgun, 'Adaleti sağlayacak yegane sistem hiç şüphesiz Milli Görüşün savunduğu sistemdir. Bugünkü manzara gösteriyor ki küresel egemenler sömürüyü bir hak olarak görüyor. Sahip oldukları güce dayanarak menfaatleri gerektirdiğinde her türlü zulme başvurmaktan çekinmiyorlar. Bir taraftan kendi ürettikleri İslam düşmanlığını körüklerken öbür taraftan uydurma bahane ve yalan iddialarla İslam ülkelerine saldırıyorlar. Konu Müslümanlar olduğunda bütün demokratik kurallar, değerler ve hukuk ilkeleri ayaklar altına alınabiliyor' diye konuştu.

 

İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI

Batılı devletlerin ve İsrail´in Müslüman ülkelere yönelik tutumlarını eleştiren ve haksız, sömürgeci politikalarını anlatan Vurgun, onlar bunu yaparken kendilerinin kucaklaşmayıp kutuplaştığını, kardeş olmak yerine hasımlaştıklarını aktardı. Bir olmamız, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Açık ve net söylüyorum Erbakan hocamızın işaret ettiği İslam Birliği´ni kurmadığınız müddetçe Müslümanlar ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan katiyen kurtulamayacaklardır' dedi. 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024