Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesine katılarak ebeveynlerini trafik kuralları konusunda uyaran çocukları bisikletle ödüllendirdi.

 

DİKKAT SİZDEN NOTLAR BİZDEN

İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Ayhan Vural başarılı olan çocuğa belgesini ve hediyesi olan bisikletini verdi. Etkinlikle ilgili İl Jandarma Alay Komutanlığı´ndan yapılan açıklamada, trafik kazaları nedeniyle her yıl maddi ve manevi büyük kayıpların yaşandığı dile getirildi. Kaza nedenlerinin yaklaşık yüzde 95´inin insan faktöründen kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “Ülkemizde 2018 yılı içerisinde trafik kazalarında kaza sonrası ölümler dâhil 6 bin 675 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 306 bin 000 vatandaşımız ise yaralanmıştır. 2019 yılında trafik kazaları ile daha etkin bir şekilde mücadele etmekteyiz”

 

MOTOSİKLETLİ TRAFİK TİMLERİ TEŞKİL EDİLMİŞTİR

“Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı olarak, mevcut trafik timleri ve personeli sayısı arttırılmış ayrıca motosikletli trafik timleri teşkil edilmiştir. Kontrol çeşitlerine helikopterle trafik denetimleri de eklenmiştir. Trafik kazalarının yoğun olduğu noktalara model trafik araçları konularak kazaların azaltılması sağlanmıştır. Trafik personeli dışındaki jandarma personeli tarafından, araç kullanırken cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takmama, trafiği tehlikeye sokacak şekilde art arda şerit değiştirme ve yaya önceliğine uymama konularında ceza uygulamalarına devam edilmektedir”

 

Kurban Bayramı Cep Yakacak Kurban Bayramı Cep Yakacak

YÜZDE 8´LİK BİR AZALMA MEYDANA GELDİ

“Kırıkkale Jandarma trafik sorumluluk alanımızda 2019 yılının ilk altı ayında ölümlü kazalarda yüzde 100, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 8´lik bir azalma meydana gelmiştir. Kazaların önlenmesi amacıyla yoğun trafik denetimlerine devam edilmekte olup, sürücü, yolcu ve yaya bilgilendirme faaliyetleri ile “Reflektör Tak Görünür Ol Projesi ve Trafik Dedektifleri Projesi´ne devam edilmektedir. Ayrıca Ramazan Bayramı döneminde devam eden “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesine katılarak ebeveynlerine trafik kurallarına uymalarına ilişkin değerlendirmeler yaparak bisiklet almaya hak kazanan 100 öğrencimizden biri olan ve Kırıkkale ilinde ikamet eden Eylül Kıvanç bu proje kapsamında trafik kurallarına uyulmasına verdiği destekten dolayı bisiklet ile ödüllendirilmiştir” ifadelerine yer verildi. Haber: Emel Selci