Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın 2018 faaliyet programında yer alan Amatör Spor Haftası 08 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen çeşitli sportif etkinliklerle gerçekleştirildi.

TÜGVA’dan Aydın’a ziyaret TÜGVA’dan Aydın’a ziyaret

SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizde Basketbol, Kort Tenis, Bilek Güreşi, Badminton, Boks, Karakucak Güreşi, Cimnastik, Atletizm, Masa Tenisi, Voleybol, Judo ve Beyzbol/Softbol branşlarında müsabakalar yapıldı. Sporun efsanelerinin genç sporcularımızla buluştuğu Amatör Spor Haftasında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda derece alan ve hafta boyunca sportif faaliyetlerde derece yapan sporculara ödülleri verildi.

81 İLDE GÖRMELERİ SAĞLANDI

Kapanış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir; ‘´Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde 08 – 14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri sağlandı”

ÜLKEMİZDE TOPYEKUN SPOR BİLİNCİ

“Yetenek taraması ile spora yönlendirilmiş gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır.  Bu kapsamda bizde Kırıkkale de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Amatör Spor haftası kapanış programı Sporun Efsaneleri Söyleşisi, ilimiz sporuna emeği geçenlere plaket verilmesi, ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Haber Merkezi