Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
EĞİTİM 19.01.2015 18:33:48
Alfabeden kaçan harfleri yakaladılar

Alfabeden kaçan harfleri yakaladılar

İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi "Alfabeden Kaçan Harfler" adlı son kitabının imza günü ve söyleşi etkinliği ile Çiğdem Sezer'i konuk etti. Sürprizlerle dolu etkinlikte yazar-şair Çiğdem Sezer, davetliler ve öğrenciler keyifli

Kuruma yeni atanan Mehmet Atalay’ın açılış konuşmasında bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Daha sonra BİLSEM öğrencilerinin hazırladığı çeşitli etkinliklerle program devam etti. Söyleşiye geçmeden Kırıkkale BİLSEM öğrencileri ile gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler karşısında Sezer yaşadığı duygu yoğunluğunu “Beni çeşitli sürprizlerin beklediği söylenmişti; ancak bu kadarını beklemiyordum.” şeklinde ifade etti. Yazarın son eseri “Alfabeden Kaçan Harfler” adlı şiir kitabından seçilmiş başlıklarla öğrencilerin yaptığı resimlerin sergilenmesi ile program başladı. Yapılan çalışmalar karşısında şaşkınlığını ifade eden Sezer öğrencilere “Böyle bir kurumda, böyle eğitimcilerle vakit geçiriyor olmanız büyük şans.” dedi. Yazarın adı ve soyadını oluşturan harflerden oluşturulmuş kostümleri taşıyan öğrenciler Sezer’in şiirlerinden canlandırmalar gerçekleştirdi ve kitaptan seçilmiş şiirler okundu. Ayrıca programda kurum öğrencilerinden Ayşe Eda Ersöz’ün keman dinletisi de beğeni ile dinlendi.

 

Velilerde ilgi gösterdi

Kurumda gerçekleştirilen bu gibi etkinliklere çok önem verdiklerini dile getiren veliler memnuniyetlerini ifade etti. Hem çocuklarının özgüven kazandıklarını hem de bu tip söyleşilerle dünya görüşü kazandıklarını belirttiler. Söyleşinin yalnızca çocukları için değil kendileri için de faydalı ve keyifli olduğunu belirten ebeveynler böyle etkinlikleri daha fazla görmek istediklerini de ifade ettiler. Söyleşiye başlarken kendini tanıtan yazar-şair Çiğdem Sezer eserleri ve aldığı ödüllerle ilgili bilgiler verdi.

Torunlarım sayesinde

 Keyifli geçen söyleşide BİLSEM öğrencileri çeşitli sorularla söyleşiye renk kattı. Bir öğrencinin “Neden çocuk şiiri yazmayı seçtiniz?” sorusu üzerine Sezer “Daha önceleri bana çocuk şiirleri yazın deseler bundan yıllar önce; asla, mümkün değil derdim. Ancak torunlarımın dünyaya gelmesinden sonra hayata onların gözünden bakmak istedim ve bu fikir beni daha önce denemediğim bir türde yazmaya yöneltti.” diyerek cevap verdi. Roman, hikâye, biyografi, şiir gibi pek çok türde eserinin bulunduğunu ancak şiirin kendisi için özel bir yere sahip olduğunu belirten yazar-şair şiirin insan beynini harekete geçiren bir tür olduğu ifade etti. Öğrencilere çeşitli önerilerde bulunduktan sonra kitaplarını imzalayan Sezer’e BİLSEM öğrencilerinin sergide yer alan çalışmalarının kitapçığı bir teşekkür yazısı ile takdim edildi. Etkinliğin gerçekleştirilmesine vesile olan kurum öğretmenlerinden Ferda Çetin kurum çalışanlarına etkinlikte gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini ileterek Çiğdem Sezer’i kurumumuzda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024