Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında, Türkiye geneli tüm 9-14 yaşları arasındaki öğrencilerin; düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler üretebilen bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Bilecik ilinde büyük bir katılımla akıl oyunları turnuvaları gerçekleştirildi.

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu

 

CENTİLMENCE YÜRÜTÜLEN TATLI REKABETLER

Turnuvaya 44 ilden 250 öğrenci ile 87 eğitmen katılmış olup, Kırıkkale ilimizi Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Melike Kayabaşı Çınar ile Matematik Öğretmeni Kadir Keskin danışmanlığında; mangala dalında Çiçek Yaren Ergin, Pentago dalında Pelinsu Aygün, Reversi dalında Kutay Hamza Balcı ve Kulami dalında Muhammed Hud Kerim Karana temsil ettiler. Turnuva büyük çekişmelerle ve tatlı rekabetlerle geçti.

                            

BAŞARILI            

Finaller sonunda öğrencimiz Muhammed Hud Kerim Karana, Kulami dalında Türkiye Birincisi olmuştur. Birincilik madalyasını ve dizüstü bilgisayar ödülünü destekleyici Ulusoy firmasının üst yetkilisinden almıştır. Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası´na katılan İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi idarecileri, öğretmen ve öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Şube Müdürü Mithat Merdan makamında kabul etti. Öğrenci ve öğretmenleri emeklerinden dolayı tebrik ederek, kendilerine ödüllerini takdim etti.

 

Haber merkezi