2 AKARYAKIT İSTASYONUNA OPERASYON DÜZENLENDİ

Kırıkkale´de polis ekipleri tarafından akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında 2 akaryakıt istasyonuna ve bir eve “silici” kod adlı operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak ´´Silici' kod adlı operasyon gerçekleştirildi.

 

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

ANİ BASKIN YAPILDI
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesindeki operasyon kapsamında, olayla ilgili bağlantısı olduğu ihbarını değerlendiren Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentteki 2 akaryakıt istasyonu ile bir eve ani baskın yaptı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Siber Suçlarlar Mücadele, vergi müfettişleri ve diğer ekiplerin de katıldığı operasyonda ekipler, akaryakıt istasyonunda, bilgisayarlarda, yakıt pompalarında, mali belgelerde ve diğer dijital materyallerde detaylı incelemeler yaptı. 
Ayrıca ekipler, akaryakıt pompalarından da laboratuarda inceleme yapmak üzere numuneler aldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen akaryakıt operasyonun Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi kaçakçılığı operasyonu olduğu açıkladı. Haber: Ahmet Ünal