Günlerdir süren ve teröre başkaldırı anlamında tarihe not düşecek bir anlam taşıyan Diyarbakır HDP il binası önünde nöbet tutan annelerin bu şanlı direnişi toplumun her kesiminden destek almaya devam ediyor.

 

CANIMIZI HİÇE SAYDIK

Evlatlarını teröre kaptırmak istemeyen veya bir nedenle terör örgütünün elinde olan evlatlarını kurtarmak amaçlı tutulan bu nöbete Kırıkkale Emekli Astsubaylar Derneği de destek verdi. Kırıkkale Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanı Yusuf Erdoğan yönetim kurulu üyelerini toplayarak bir basın açıklaması yaptı. Erdoğan yapmış olduğu açıklamada “Yıllarca canımızı hiçe sayarak mücadele ettiğimiz bölücü terör örgütüne gerek kandırılarak ve gerekse kaçırılarak evlatlarını kaptıran annelerin direnişleri takdire şayandır. Aslında çok geç kalmış bir eylem olarak görmekle birlikte bölgenin şartları nedeniyle bugüne kadar yapılamayan bu eyleme aslında sadece çocukları kaçırılan anneler veya aileler değil aynı zamanda tüm annelerin destek olması gerekir. Zira onların başına gelenler yarın herkesin başına gelebilir” dedi.

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

 

SORUN SADECE BÖLGENİN SORUNU DEĞİL

Başkan Erdoğan ”Aslında bu sorun sadece bölgenin sorunu değil. Aynı zamanda doğusu batısı ile herkesin sorunu. Elbette doğu ve güneydoğu da yaşayan aileler terör belası ile daha yakın tehlike içindeler. Ancak batıda da evlatlarımız aynı tehlike içindedir. Çünkü evlatlarımızı okumaya gönderiyoruz. Bırakın üniversiteyi liselerde bile terör örgütünün her türlü propagandasını yapan kişi veya kişilerin olabileceği bir vakadır. İşte bu tür art niyetli kişilerin evlatlarımızı zehirleyerek hiçte istemediğimiz veya tasvip etmediğimiz şekilde bu insanların ağı içine girebilir.” Şeklinde konuştu. 

 

BU ANNELERE DESTEK ŞARTTIR

Kırıkkale TEMAD il Başkanı Yusuf Erdoğan “Bu annelere destek şarttır. Biz yıllarımızı bölgede geçirdik. Her an terör tehlikesi içinde çalıştık. Bu görevimiz esnasında da bizlerde bu tehlike ile karşılaşabilirdik ve o annelere ve ailelere bizimde ailelerimiz katılabilirdi. Tekraren ve daha güçlü şekilde altını çiziyoruz ki bizler bu annelere destek veriyoruz. Ve inanıyoruz ki toplumun her kesiminden insanlarımızın bu ailelere destek vermesi şarttır.”

 

İleriki günlerde bu ailelere gerek maddi anlamda ve gerekse manen yanlarında olduklarını göstermek için farklı adımlar atacaklarını ve bu adımlarını Kırıkkale halkı ile paylaşacaklarını belirten dernek başkanı ve yönetimi basın mensuplarına bu konuyu toplumun hafızasında diri tuttuklarını için teşekkürlerini belirttiler. Haber: Emel Selci