ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARDI

Yaklaşık 300 öğrenci ile Okulun konferans salonunda bir araya gelen Doktor Sönmez, “Ahmet Yesevi´nin Dünyada´da 99 Bin öğrencisi var, bugün sizlerde o öğrencilerden biri olmak için aday oldunuz” ifadesini kullandı. Panelde Kazakistan marşı İstiklal Marşımız peşpeşe çaldı, öğrenciler ise marşlara eşlik etmesi gözlerden kaçmadı.

 

Kırıkkale’nin genç izcileri, doyasıya eğlendi Kırıkkale’nin genç izcileri, doyasıya eğlendi

TOKAT İLİNİN EĞİTİMDEKİ ÖNCÜSÜ

Tokat ilinde yaptıkları Eğitim ve öğretim ile bütün dikkatleri üzerine çeken Dinamik Eğitim kurumları Kırıkkale Yüksek ihtisas Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr. Fatma Sönmez´i ağırladı. Dinamik Eğitim Kurumları Müdürü Mustafa Oğul, “Değerli öğrenciler, bende Ahmet Yesevi´nin okullarında eğitim gören bir öğrencisiydim, okul yıllarımız çok güzeldi, bugün burada bizden 4-5 dönem önce eğitim alan değerli hocamızı burada görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnanıyorum ki bu Panel sizlerin ufkunu açmıştır. Okumanın aslında ne kadar güzel bir duygu olduğunu, isterse insanın azminin elinden hiçbir şeyin kaçınılmaz olduğunu göreceksiniz” ifadesini kullandı.

 

AHMET YESEVİ YOLU BİZİM İÇİN KUTLU BİR YOL

Okul müdürü Oğul´un konuşmasının ardından panele geçildi. Panel Konuşmacısı Dr. Fatma Sönmez, “Ahmet Yesevi yolunda ilerlemenin, altın kurallarını bahsetti. Sönmez, “Milletimizin geleceği, teminatı olduğunuz kadar, kimliğimizin atalarımızın özümüzün de teminatı  Yesevi Atamızı ve onun kutlu yolunu öğrenmek için coşkuyla bu salonu dolduran sizlersiniz. Bugün sizlerle olmaktan son derece heyecanlı ve mutluyum. Kimdir Hoca Ahmet Yesevi,En önemli özelliği nedir ki Asırlara uzanan kutlu ışığı hep capcanlı kalmıştır. Niçin onu anlamalı ve çok anlatmalıyız?

 

DİNÎ HÂDİSELERDEN BİRİDİR

“O, Öyle derin bir Alim kişiliktir ki, Her şeyden öte İlim ve çok çalışmanın öncüsü ve Türk Topluluklarına Türkçe´nin korunmasını zengin bir dil olmasını Miras bırakan Türk Dilinde Eser vermiş, Öğretileriyle Gönüllere hitap etmesidir. Kur´an-ı Kerim´in hükümlerine ve bu hükümlerin ihtiva ettiği temel düşünce sistemine ,O´nu en iyi uygulayan Hz.Peygamber´in örnek hayatına sıkı sıkıya bağlı olan Hoca Ahmet Yesevî´nin irşadı, Türk Dünyasının gelecekteki din, dil ve kültür hayatının ve millî kimliğinin şekillenmesinde en önemli sosyo-dinî hâdiselerden biridir.”

 

FAALİYETİNE DEVAM ETMİŞLERDİR

Hoca Ahmet Yesevi, Orta Asya Türklerinin hızla İslâmı kabul edip ruhlarına sindirmelerinde en büyük rolü oynamıştır. Anadolu´nun Türkleşmesi ve İslâmlaşmasında da büyük pay sahibidir. Türklere yönelik metotlarla ve arı Türk diliyle, tasavvufî İslam inanç, ahlak ve kültürünü tebliğ eden Hoca Ahmet Yesevi´nin dergahında, binlerce Alperen Hazret Sultan Yesevi´nin işaretiyle Türk dünyasının dört bir yanına dağılarak tebliğ ve irşat faaliyetine devam etmişlerdir” ifadesini kullandı. Haber: Emel Selci