GÜNCEL 19.09.2019 17:25:01
AHİLER KALKINMA AJANSI´NDAN 25 MİLYON TL DESTEK

AHİLER KALKINMA AJANSI´NDAN 25 MİLYON TL DESTEK

AHİLER KALKINMA AJANSI´NDAN 25 MİLYON TL DESTEK

Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde KOBİ´ler için 21 Milyon TL Sosyal kalkınmaya yönelik projeler için ise 4 Milyon TL destek sağlayacak.

 

5 İL İÇİN TOPLAM 21 MİLYON TL

Mali Destek Programları ile ilgili olarak 20 Eylül 2019 saat 10:00´da Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda Sosyal Kalkınma ve SODES hakkında, yine aynı günde saat 14:30´da ise Ticaret ve Sanayi Odasında KOBİ´ler için bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Kurulduğu günden bu yana ilimizdeki KOBİ´lerin gelişmesi ve büyümesi için destekler sağlayan Ahiler Kalkınma Ajansı 2 Eylül 2019 tarihi itibariyle yeni destek programı için çağrıya çıkmıştır. İmalat sanayiinde rekabet kapasitesini yükseltmek amacıyla kurumsallaşmanın sağlanması ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak için yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarla verimliliğin artırılması amacıyla hazırlanan destek programının bütçesi Kırıkkale´nin de dahil olduğu beş il için toplam 21 Milyon TL´dir.

 

HİBE ALMA İMKANINA SAHİP OLACAKLAR

Program öncelikler olarak, “imalat sanayinde kaynak, hammadde, iş gücü verimliliğini artırmaya ve yüksek katma değerli ürün üretimine yönelik modern üretim tekniklerinin kullanımının yaygınlaştırılması” ve  “mevcut üretim zincirlerinde bertaraf edilen atıkların çevreci ve yenilikçi yaklaşımlarla ekonomiye geri kazandırılması” olarak belirlenen programın internet üzerinden son başvuru tarihi 22 Kasım 2019 saat 17:00´dir. İlimizde faaliyet gösteren KOBİ´lerin daha verimli üretim metodları ile maliyetlerini düşürerek kapasitelerini arttırmasına ve karlılığına önemli katkılar sağlayabilecek programa başvuru yapacak firmalar, makine teçhizat alımının yanında işletmelerinde ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetleri gibi faaliyetler için hazırlayacakları projelerine %50´ye kadar hibe alma imkanına sahip olacaklardır”

 

SOSYAL KALKINMA PROJELERİ İÇİN 4 MİLYON TL DESTEK

Ahiler Kalkınma Ajansı Kırıkkale´nin de içinde bulunduğu TR71 Bölgesinde sürdürülebilir bir sosyal kalkınma için; eğitimde hizmet kalitesinin artırılması, dezavantajlı/kırılgan grupların sosyal sermayesinin artırılması ve toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesi amacıyla Sosyal Kalkınma Mali Destek Programını ilan etmiştir. Toplam bütçesi 4 Milyon TL olan program için öncelikli konular olarak; “eğitimde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla hizmet kalitesinin artırılması ve hizmetlere erişimin kolaylaştırılması” ve “dezavantajlı/kırılgan grupların sosyo-ekonomik hayata entegrasyonunun sağlanması ve bu gruplara yönelik sosyal girişimciliğin geliştirilmesi belirlenmiştir.”

 

KIRIKKALE´DE İLK

Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının (vakıflar, dernekler, birlikler, kooperatifler) uygun başvuru sahibi olduğu programın internet üzerinden son başvuru tarihi 22 Kasım 2019 Saat 17:00´dir. Adı geçen başvuru sahiplerinin hazırlayacağı projeler için Ajans tarafından uygun görülen maliyetlerin %90´ına kadar destek sağlanabilecektir.  Ülkemizdeki dezavantajlı bölgelerin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmak amacıyla bu bölgelerdeki göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir sosyal kalkınma programı olan SODES 2019 yılı içerisinde Kırıkkale´de de uygulanmaya başlayacak.

 

BAŞVURU YAPABİLMEKTEDİR

2008 yılından itibaren doğu ve güneydoğu illerinde uygulanmaya başlayan program bu yıl itibariyle Türkiye geneline yayılmış ve 166 Milyon TL´lık bir bütçe tahsis edilmiştir. Programa  kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kooperatifler ve özel kesim işletmeleri vd. kar amacı gütmeyen ve kar amacı güden kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir.

 

YÜZDE 90´A KADAR DESTEK

İstihdam edilebilirliği arttırmak, sosyal içerme, sosyal girişimcilik ve yenilikçilik ile sosyal sorumluluk gibi öncelikleri olan program Kırıkkale´de Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecektir. Başarılı bulunan projelere %90´a kadar destek sağlanabilecek olan SODES programının ilimiz için önemli bir fırsat olduğu göz önünde bulundurularak, tüm uygun başvuru sahiplerinin Kırıkkale´ye katkı sağlayacak proje fikirlerini hayata geçirmesi adına bu önemli destekten faydalanması büyük önem arz etmektedir. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024