ÇOK TAKİPÇİSİ OLAN FİRMA

Bu gelişim sürecinde, kendisine 2019 yılında düzenlenen YÖREX Fuarı´na katılma şansı sağlayan Ahiler Kalkınma Ajansı´nın danışmanlık anlamında da önemli katkıları olduğunu ifade eden Çakır şu anda sosyal medya platformlarını aktif kullandıklarını söylüyor. Çakır işletmesinin Instagram´da 300 bin takipçi ile yöresel ürünler pazarında en çok takipçisi olan firma olduğunun da altını çiziyor. 

 

BU BAŞARI HİKAYESİNİ KADİR ÇAKIR´DAN DİNLİYORUZ

Yağışlar azaldı, çiftçiler farklı yöntemlere yöneldi Yağışlar azaldı, çiftçiler farklı yöntemlere yöneldi

 Kadir Bey merhaba, kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, 1987 Niğde doğumluyum. Şu an işletmiş olduğum Yöreden Mutfağa şirketini kurmadan daha öncesinde merkezleri İstanbul, Ankara, Kayseri olmak üzere bir çok şehirde satış pazarlama alanında hizmet verdim.

 

İşletmeniz ve işiniz hakkında bilgi verir misiniz?

2017 yılında gıda sektöründe yaptığım araştırmalar sonucu bu sektöre giriş yaptım. Yöreden Mutfağa olarak bizim en temel misyonumuz, en naif dileğimiz: Son yıllarda çok talep edilen ve büyük bir hazine niteliği taşıyan yöresel tatlarımıza ilaçsız, katkısız ve doğal yollarla üretilmiş olarak kavuşmanız ve gelecek neslin de bu sağlıklı ürünlerle tanışabilmesi. 2017 yılında 4 personel ile faaliyet gösterirken şu an 20 personel ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Yöresel ürünler işine nasıl adım attınız?

Niğde´de gıda toptancılığı ile başlamış olduğum sektörde bir süre faaliyet gösterdikten sonra farklı şehirlere de ürünlerimizi ulaştırma kararı aldım. Tamamen doğal, katkısız ve koruyucu madde kullanmadan gıda yönetmeliğine uygun bir şekilde üretim yapmaya başlamış olduğumuz ürünleri e-ticaret yöntemiyle tüm Türkiye ye ulaştırmaya başladım.

 

Siz sosyal medyadan satışlar gerçekleştiriyorsunuz ve oldukça fazla da takipçiniz var. Bu konuyla ilgili de bilgi alabilir miyim?

Biz sosyal medya üzerinde sıfırdan başladık ve insanlara güvendiğimiz, tükettiğimiz ürünlerin ulaşması için reklam bütçemizi çok güçlü tuttuk. Takipçilerimizi ailemiz olarak gördük. Yeni takipçi kazanmanın yanı sıra mevcutta sipariş veren müşterilerimizin memnuniyeti ve devamlılığı da bizler için ön sırada her zaman.

 

Ahiler Kalkınma Ajansının bu aşamaya gelmenizde ne tür katkısı oldu?

23-27 Ekim 2019 yılında Antalya´da YÖREX fuarına katılmamızda Ahiler Kalkınma Ajansının vermiş olduğu destek sayesinde bir çok müşterimize de fuar vasıtasıyla ulaşım sağladık.

 

Diğer kamu kurumlarından destek aldınız mı?

Tabi ki kamu kurumları ile girişimci olacağım sektör hakkında projelerimi sunarak KOSGEB üzerinden makine, raf ve yazılım desteği aldım. Ayrıca İŞKUR´un işletmelere vermiş olduğu personel desteğinden faydalandım.

 

Son olarak girişimci adaylarına hem işinizle hem de AHİKA gibi girişimcilere yönelik destek sağlayan kurumlarla ilgili tavsiyeleriniz var mı?

Herhangi bir sektör üzerinde yeni bir girişimcinin Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB, İŞKUR vb. kamu kurumlarından destek almasını tavsiye ediyorum. Yeni başlanacak bir işe Devlet Kurumlarımızın destek açısından öncü olması yeni girişimcilerin ilk başta karşısına çıkabilecek bazı engelleri aşmasında yardımcı oluyor.