PİLOT EĞİTİMLER KIRIKKALE´DE BAŞLADI

Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı

Hastane öncesi acil sağlık hizmeti veren personele, adli vakalarda maddi delillere yaklaşım ve hukuki sorumluluklar konusunda bilgi ve tutum kazandırılmasına yönelik eğitim çalışmalarının yürütülmesi amacıyla eğitim verildi. Türkiye´de ilk defa ilimizde düzenlenen Pilot Eğitim ile başlayan eğitimlere ilimizde toplamda 325 personel katıldı.

 

EĞİTİMLER DÜZENLENİYOR

Protokolün amacı hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, “Sahada yaşanan ve yaşanacak olan adli vakalarda acil sağlık hizmetleri personelinin, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımını sağlamak, bu konudaki hukuki sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmaktır. Söz konusu Protokol kapsamında Baştabipliğimize bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan personele Emniyet Müdürlüğü Eğitmenlerince 13. “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi” düzenlenmiştir”

 

KALİTELİ SAĞLIK

“İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğünün katkıları ile verilen bu eğitimlerle birlikte halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için Kırıkkale 112 Acil Yardım İstasyonlarında çalışan personele yönelik düzenlemiş olduğumuz Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım Eğitimi başarı ile tamamlanmıştır” dedi.