İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde yapılan teslim törenine Vali Ali Kolat, Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve AK Parti Milletvekili Adayı Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, Halk Sağlığı İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, birim müdürleri, sağlık çalışanları katıldı. 8 tam donanımlı ambulansların teslim töreninde açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Uzun yaptı. Uzun yaptığı konuşmada, acil müdahale alanında Kırıkkale’nin Türkiye Birincisi olduğunu söyleyen İl Müdürü Mustafa Uzun, sağlık genelinde yapılan araştırmalarda Türkiye üçüncüsü olduğu söyledi.

 

EKİP TAKVİYESİNDE SIKINTIMIZ YOK

Uzun konuşmasının devamında şunları ifade etti; “43 ilin kesişim noktasında bulunan İlimizde 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmaktadır. Bu istasyonlarda 28 Adet Acil Yardım Ambulansı, 1 Adet Çoklu Acil Yardım Ambulansı ve 1 Adet Obez Ambulansı hizmet vermekte olup ilimize tahsis edilen 2 adet tam donanımlı motosiklet ambulansı personeli eğitimini tamamlamış olup yakın zamanda hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca 2 adet UMKE (Ulusal Kurtarma ve Medikal) aracı olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere hizmet vermektedir. Acil Sağlık Hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi için gerek personelin bilgi, becerileri ve gerekse ekipman takviyesi noktasında herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır”

 

TÜRKİYE’DE DERECELERDEYİZ

Ramazan’dan sonraki ilk kahvaltıya dikkat! Bayram kahvaltısı en az kaç dakika olmalı Ramazan’dan sonraki ilk kahvaltıya dikkat! Bayram kahvaltısı en az kaç dakika olmalı

Uzun, “İl olarak acil vakalara ilk 10 dakikada ulaşma süresi oranlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleşmektedir. TÜİK 2013 iller bazında sağlıktan memnuniyet anketinde İlimiz yüzde 88.1 ile Türkiye 3.sü olduğu ve bundan sonrada bu memnuniyeti daha da arttırmak için gerekli çalışmalar devam etmektedir. 2013 yılında il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerince toplam 22.575 vakaya 2014 yılında ise toplam 23.783 vakaya müdahale edilmiştir. Acil Sağlık Hizmetlerinin hızlı etkin ve kesintisiz olarak sürdürülmesi için İlimizde toplam 30 tam donanımlı ambulans, 2 adet motosiklet ambulansı ve 2 adet UMKE aracı ile halkımıza en iyi sağlık hizmetinin sunulması için çalışılmakta olup, vakalara daha kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir”

 

BİR TANESİ TIP FAKÜLTESİNE VERİLDİ

“Bugün Bakanlığımız tarafından 2015 yılında İlimize tahsis edilen yaklaşık maliyeti 1.414.868,60 TL olan 8 adet tam donanımlı ambulansın 7 tanesini 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarına, 1 tanesinin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine dağıtımı yapılacak ve hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması için gayret ve çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı. Uzun’un ardından konuşma yapan Milletvekili ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı Köksal, hem kendi adına hem de diğer AK Parti adayları adına konuşma yaptı. Köksal yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin 13 yılda sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

VATANDAŞ MEMNUN

Köksal yaptığı konuşmada; “Benim valilik yaptığım dönemlerde ambulansı bulmak zordu. Ambulans bulunduğu zamanda vatandaşa yakıtını koy öyle götür deniliyordu. Fakat AK Parti hükümetinin sağlık alanında yapmış olduğu yatırımları ve sağlık açısından gelindiği noktayı görünce ve bu hükümetin bir üyesi olmaktan bu hizmetlerin bir paçası olmaktan da gurur duydum.Sağlık hizmetlerinde Türkiye önemli bir adım attı ve TÜİK’in her yıl yapmış olduğu kamuoyu yoklamarında vatandaşın memnuniyet araştırması yapar.  Yapılan araştırmada vatandaşlarımızın en memnun olduğu sektörlerden birisi de sağlık sektörüdür. Bu konudan dolayı sağlık sektöründe bir çağ atlandı” diye konuştu.

 

HASTA GÖNDEREN İL OLMAKTAN ÇIKTIK

Köksal’ın ardından Vali Kolat konuşma yaptı. Kolat yaptığı konuşmada; “İl sağlık müdürümüz ve milletvekilimizin hem Kırıkkale hem de Türkiye istatistiklerini verdiler. İstatistiklere bakınca ülkemiz sağlık alanında başarılı bir ülke. Aynı şekilde ilimiz de ülke genelinde sağlık açısından önemli bir yere sahip. İhtisas Hastanemizin, tıp fakültesinin devreye girmesiyle birlikte Kırıkkale’de sağlık alanında bir dinamizm getirmiştir. Şunu da ifade edeyim gerçekten de sağlık camiası da fiziki şartların olması kendilerinin de bu işe gönüllerini vermesi sağlık hizmetlerinin çok iyi noktaya geldiğini ifade etmek istiyorum. Biz artık Ankara’ya hasta gönderen bir il olmaktan çıktık. Çok nadir olarak kendi rızasıyla gidenler oluyor zorunlu olmadıkça hasta göndermiyoruz tedavilerimizi burada yapıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından önce kurdele kesimi ve araç teslimi yapılırken, daha sonra ise il Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda basına kapalı olarak bir sunum yapıldı.