GÜNCEL 7.10.2019 17:38:14
7´DEN 70´E SPORA GÖNÜL VERDİK

7´DEN 70´E SPORA GÖNÜL VERDİK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Federasyonları Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Amatör Spor Haftası' etkinlikleri Kırıkkale´de kortej yürüyüşü ile başladı.

ÜLKEMİZDE TOPYEKÛN SPOR BİLİNCİ

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak protokol üyelerinin ve sporcuların katıldığı bir yürüyüş gerçekleşti. Mehteran takımı öncülüğünde Fevzi Çakmak Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi, Zafer Caddesini takiple Cumhuriyet Meydanında son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye amatör spor kulüpleri konfederasyonu tarafından birlikte düzenlenen ve Türkiye´de 81 ilde 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi”

 

PROFESYONEL SPORCULUĞA GEÇİŞİN EN ÖNEMLİ NOKTASI

“Sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması. Yeni bireylerin spora kazandırılması. Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması ve ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmiştir. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz”

 

YETENEKLİ SPORCULARI KEŞFETMEK

“Amatör spor haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli unsurlardan biridir. Gençler bizim geleceğimizdir. Eğer sağlıklı ve dinç bir geleceğimizin olmasını istiyorsak, geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlere gereken değeri verip onları yetiştirmeliyiz. iyi bir eğitimin yanında başarılı bir şekilde spor yapan ve ülkemizi uluslararası arenada temsıl edecek olan sporculara da ihtiyacımız var. Amacımız, bu tip faaliyetler ile toplumumuzu bir araya getirmek saygı ve sevgi çerçevesinde etkileşimi oluşturmak ve yetenekli olan sporcularımızı keşfedip büyük turnuvalara hazırlamaktır” dedi.

 

HERKES SPORDA BİR ARAYA GELİYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale´de gençlerin spora ilgisinin yüksek olduğunu dile getirerek, “Kırıkkale´de gençlerimizin daha doğrusu Kırıkkale halkımızın spora olan ilgisi malumunuzdur. Hiçbir ilde bu kadar spora heyecan göremezsiniz. 7´den 70´e herkes spora gönül vermiş durumda. Burada bizim yapmak istediğimiz spor tesisleriyle, spor antrenörleriyle,  devletin ve kurumların imkanlarıyla gençlerimizi ve sporumuzu bir araya getirmek.”

 

BAŞARILI GENÇLER YETİŞİYOR

“İnşallah bu hafta ve bu hafta gibi programlar buna vesile olur. Bizler şunu amaçlıyoruz, bir okula girdiğimiz zaman öğrencilerimize kime sorarsak soralım öğrencilerimizin hepsi bir spor branşıyla ilgilensin. Öğrencilerimizin hepsi bir müzik branşıyla ilgilensin. Son bir yıl içerisinde hem okullarda hem cami derneklerinde hem de diğer alanlarda spor kulüplerimizin artması bizleri oldukça sevindirmektedir. Bu sene oldukça spor ile ilgili yüksek başarılar alan gençlerimizi ilimiz olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.  Konuşmaların ardından sporcular çeşitli gösterilerde bulundu. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024