SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar” SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar”


Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal yaptığı basın açıklamasında Türkiye´nin karanlık bir süreçten geçtiğini belirterek terörün çirkin yüzünün bu süreçte daha açık görüldüğünü söyledi. Kırıkkale´nin son bir ayda 6 şehit verdiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Ahmet Önal “Şu hususa da dikkat etmek gerekir. Kırıkkale´miz son bir ayda altı vatan evladını kaybetti. Gencecik, henüz hayatının baharında olan, birçoğu da evli ve çocukları olan bu vatan evlatları ulusumuzun birlik ve beraberliği için gözlerini kırpmadan vatan müdafaasında en önde yer aldılar. Şehit düştüler. Bizlere düşen en önemli görev de onların maneviyatlarını yaşatmak ve geride kalan yakınlarına onların yokluğunu hissettirmemektir. Gün Kırıkkale olarak şehitlerimize ve yakınlarına karşı olabildiğince sahip çıkma günüdür. Gün birlik ve beraberlik günüdür ” ifadelerini kullandı.

AÇILIM ADI ALTINDA TERÖR GÜÇLENDİ

Önal genel bir değerlendirme yapılması gerektiğinde son 4 yıldır açılım adı altında devlet otoritesinin ülkemizin belirli bölgelerinde zedelendiğini, alan hâkimiyetinin yine ülkemizin belirli yerlerinde terör örgütüne bırakıldığını söyledi. Önal “Açılım adı altında geçen bu sürede PKK terör örgütünün ülkemizi terk etmediği aksine silah ve mühimmat depoladığı, bu süreyi terörist devşirerek geçirdiğini görüyoruz. Habur‘da yaşanan rezaletin yaraları henüz sarılmamışken, ülkemizi yöneten siyasilerin tüm bu hataların terör örgütünü daha da cesaretlendirdiğini görüyoruz.

SÖYLENTİLERİ İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

Terör örgütünün ülkemizin bazı bölgelerinde kanton ilan etmesini, federasyon söylemlerini sıklaştırmasını Türk Milleti olarak içimize sindiremediğimizi belirten Önal “Bin bir zorlukla kurduğumuz Ülkemizin dış destekli bir terör örgütünce esir alınmaya çalışılmasını büyük bir garabetle izliyoruz. Cizre de bir haftadır sokağa çıkma yasağı var, terör örgütü, şehirlere hendek kazıyor, yığınak yapıyor, yollara patlayıcı yerleştiriyor. Önce Dağlıca da ardından da Iğdır da yaşanan hain saldırılar milletimizi adeta kahrediyor. Bunu sorumlusu da ebetteki siyasi otoritedir. Bu sorumluluğu üstlenmesi gereken siyasi otoritenin bugün ortalıkta olmadığının farkındayız. Ülkemizin sorunları maalesef bununla da sınırlı değil. Yıllardır sürdürülen hatalı ekonomik politikalar, sonucu ülkemiz iflas etme noktasına geldi. İşsizlik Kırıkkale´mizde en önemli sorun haline gelmiştir. Çalışan nüfusun büyük kesimi asgari ücretlidir. Bugün ülkemizdeki asgari ücretin açlık sınırının dahi altında kaldığı düşünüldüğünde şehrimiz ve ülkemizin çalışan nüfusunun çok büyük bölümünün sefalete mahkûm edildiğini görüyoruz. Ortalama emekli maaşı ise bin TL nin altındadır. Çalışan nüfusun yanında emeklilerimiz de en temel ihtiyaç malzemelerini dahi alırken zorlanmaktadır. Bayramlarda torunlarına harçlık vermek bile emeklilerimizin bir bölümü için lüks haline gelmiştir. Geçinemediği için çalışmak zorunda bırakılan emeklilerimizden birde destekleme primi adı altında kesinti yapılmakta, adeta çalıştıkları için cezalandırılmaktadırlar ” ifadelerini kullandı

GÖVDEMİZİ KOYDUK

İl Başkanı Önal böyle kritik bir süreçten geçerken; Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticileri olarak bu zor ve tuzaklarla kurulu dönemde ülkemizi hükümetsiz bırakmamak için azami çabayı gösterdiklerini maalesef diğer partilerden bu desteği göremediklerini söyledi. Önal “İktidar partisi, partimize sadece seçim hükümeti önerirken, MHP de ilk günden koalisyon görüşmelerinin önünü kapatarak Türkiye´yi hükümetsiz bırakmışlardır. Önce Partim değil Ülkem diyen partimiz yöneticileri bu süreçte yalnız bırakılmıştır. Bu dayatmacı ve çözümsüzlük üreten anlayış bugün ülkemizi hükümetsiz bırakmıştır. Ancak milletimiz Partimizin iyi niyetli ve önce ülkem diyen anlayışını kabul etmiş ve desteklemiştir. Bugün Cumhuriyet Halk Partimiz 7 Haziran seçimlerinde aldığı oy oranından çok daha fazla oy olacak pozisyondadır. Ülkemizin tüm sorunlarını çözecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu bugün halkımızın tüm kesimleri görmektedir. Bu sebeple önce ülkem ve milletim diyen partimiz, sadece elini değil tüm gövdesini Türkiye´miz için taşın altına koymaya hazırdır. Çözümsüzlük üreten ve ülkemizi hükümetsiz bırakanlar 1 Kasım seçimlerinde tarihi yenilgiye uğrayacaklardır. 2 Kasım sabahı da Cumhuriyet Halk Partimiz sorumluluk bayrağını eline alacak ve ülkemizin tüm sorunlarını geniş bir vizyon ve proje ile çözecek bir anlayışı kamuoyuna deklere edecektir. Bu sebeple başta Kırıkkale´miz olmak üzere tüm ülkemizi sükûnete davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin teminatı ve sigortasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece hiçbir şer odağı amacına ulaşamayacaktır ” ifadelerini kullandı