Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek Kırıkkale’de Hacı Taşan Anma Programı düzenlenecek


İmam Hatip Liseleri arasında öğrencilerin, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek öz güven duygusunu kazanmaları amacıyla düzenlenen '5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları' bölge finali İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada, bu yıl 5. düzenlenen 'İmam Hatipler Arası Arapça Yarışmaları' kapsamında şiir, hitabet ve bilgi yarışması bölge finalinde Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Konya ve Karaman olmak üzere 10 ilden 22 okul ve 57 öğrencinin yarışmaya katıldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şimşek, yarışma vesilesiyle Kırıkkale`de tatlı bir heyecanın yaşandığını belirterek, Kur`an-ı Kerim dili olan Arapça`nın çocukların dilinde bu kadar güzel ifade edilmesinin herkesi ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etti.

Yarışmanın düzenlenmesinde ev sahipliği yapan Kırıkkale Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Dündar da düzenlenen yarışmanın öğrencilerin Arapça`ya olan ilgilerini artırmak ve Arapça bilgilerine katkı sağlayacağını belirtti.

Yarışmaya Kırıkkale Müftü Yardımcıları Ertuğrul Görgülü, Mustafa Turan, Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Recep Çinkılıç, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Duran Ekizer jüri üyeliği yaptı.

Yarışma sonucunda, Arapça bilgi yarışması kategorisinde Kırşehir Kaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça şiir kategorisinde Konya Çumra Alibeyhüyüğü İmam Hatip Lisesi ve Arapça hitabet (metin canlandırma) kategorisinde ise Sivas Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Finalde dereceye giren okulların 16-17 Mayıs`ta Eskişehir`de düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandığı kaydedildi.

Programa, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Kapucu, okul müdürleri, veliler ve diğer illerden gelen öğrenci grupları katıldı