İl Müftüsü Bekir Gerek sunduğu Hac Eğitim bilgilendirme seminerine, 2014 yılında Kırıkkale'den hacca gidecek olan vatandaşlar katıldı. Önümüzdeki günlerde Hacca, Müftülükten 197 acentelerden 130 olmak üzere Kırıkkale'den toplam 327 kişi Hacca gidecek. Seminerlerin ilki geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri yapıldı. Seminerler ise 21-22 Haziran tarihleri arasında devam edileceği bildirildi.

Çok önemli bir ibadet

Yeşilçam’ın o oyuncusu meğer Kırıkkaleliymiş! Tam 134 filmde oynadı! Yeşilçam’ın o oyuncusu meğer Kırıkkaleliymiş! Tam 134 filmde oynadı!

Haccın önemli bir ibadet olduğunu vurgulayan Müftü Gerek, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Hac bir aşktır' diye sözlerine başlayan İl Müftüsü Gerek, 'Allah'a olan sevginin, aşkıdır. Beytullah'a olan hasretin aşkıdır. Resullah'a olan sevginin aşkıdır. Bir mübarek sefer olsa da gitsem Kabe yollarında kumlara batsam'

Hac Müslüman için bir milattır

Hacca ruhen hazırlık hakkında bilgi veren Gerek, 'Hac ibadeti bir milattır, yeniden doğuştur. Hac ibadeti hayatımızda bir milat olmalıdır. Kutlu yolculuğu yeniden doğmuşa döndürmeye çalışmalıdır. Bunun için niyetimizi yeniden gözden geçirmeli, ihlası bütün hücrelerimize yerleştirmeliyiz. Allah rızasını hakim kılmalıyız. Hacda ayetin ifadesi ile fusuk ve cidaldan kaçınmalıyız. Gıybetten uzak durmalıyız' dedi.

21-22 Haziran tarihleri arasında Hacı adaylarına semineri verileceği ve adaylara koruyucu aşılar yapılacağı belirtildi.