BİR KAHVENİZİ İÇERİZ

Geçen yıl başlayan proje, bu yılki eğitim öğretim döneminde de Vali Yunus Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´nin de katılımı ile başladı. Kent merkezi ile ilçelerde hatta köylerde dahi gerçekleştirilen ve eş zamanlı olarak başlatılan projede okul müdürleri öğretmenlerle birlikte ailelere misafir oldu. Öğrencilerin aile ortamını görmek ve eğitim kalitesinin daha da arttırılmasına yönelik olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Bir Kahvenizi İçeriz' sloganı adı altında başlatılan proje kapsamında, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile birlikte Yuva Mahallesi´ndeki öğrenci ailesinin evine öğretmenleriyle birlikte konuk oldu.

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

 

ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ

Vali Sezer, ziyaret ettiği aile bireyleri ile bir süre sohbet etti. Öğrenci ile de yakından ilgilenerek ona hediyeler verdi. Vali Sezer, burada yaptığı konuşmada, “Öğretmen ve okul yöneticilerinin öğrenciyi evinde ziyaret ederek ailesi ile görüşmeler yapması öğrenci, aile ve öğretmen açısından büyük önem taşıyor. Ziyaretler vesilesiyle öğretmen ile veli arasında çok önemli bir köprü kurulmuş oluyor. Ailelerimiz de bu sayede çocuklarını emin ellere teslim etmenin memnuniyetini yaşıyor. Karşılıklı iletişim çok önemli. Birbirimizi görme ve tanışma bu tür ziyaretlerle mümkün. Bu ziyaretlerin faydasını geçen yılki uygulamada çok gördük. Bu sayede başarı seviyeleri daha da artış gösteren çocuklarımız oldu. Velilerimizin çocukları ile ilgili konularda yardımcı olma imkanı bulduk. Hedefimiz tüm öğrenci ailelerine ulaşmaktır.” dedi.

 

19 BİN ÖĞRENCİNİN AİLESİNE ULAŞILDI

Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi de, geçen yıl 19 bin öğrencinin ailesine ulaştıklarını belirterek, bu yıl ise eş zamanlı olarak il genelinde bir gecede 300 öğrenci velisinin evine misafir olarak projenin startını verdiklerini belirtti. Ziyaret edilen aile de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Sezer ile Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi´ye teşekkür ettiler. Haber: Emel Selci