KAN ŞEKERLERİ ÖLÇÜLDÜ

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedir? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedir?

Etkinliğe Genel Sekreter Op. Dr. Mustafa Boyabatlı, Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Tekin Akça, Diyabet Koordinatörü Uz. Dr. İffet Dağdelen sağlık çalışanları ve hastalar katıldı. Diyabet Koordinatörü Uzm. Dr. İffet Dağdelen, Diyetisyen İlknur Yaz ve diyabet Hemşiresi Kamile Baran´ın eşliğinde yaklaşık 300 kişinin ücretsiz kan şekeri ölçümü yapıldı. Stantlarda hastalara diyetisyenler ve öğrenciler tarafından şeker hastalığını önlemeye yönelik sağlıklı beslenme ve diyabetik hastalarda tıbbı beslenme tedavi ilkeleri, insülin kullanımı, diyabetik ayak yaralarının önlenmesi diyabetik hastaların ilaçla tedavisi ve kontrolü konusunda bilgi verildi.

 

6 AYDA BİR GÖZ MUAYENESİ OLUN

Ayrıca 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında beden kitle endeksi ölçümü, bel çevresi ölçümü yapılarak, riski yüksek hastalara dahiliye ve endokrin polikliniklere yönlendirilmesi yapıldı. Özellikle 6 ayda bir göz muayenesi olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Genel Sekreter Boyabatlı;  hastalarda şeker hastalığı teşhisi, önceki evrelerde yakalayıp tedavi edilmesinin öneminden bahsederek, hangi dönemde hastalığı yakalarsak yakalayalım hastanın yaşam tarzını değiştirmesi tedavinin en temel basamağını oluşturduğunu altını çizdi. 

 

HASTALARA İKRAMLARDA BULUNULDU

Boyabatlı, “Ayrıca, Yine beslenme alışkanlıklarının özellikle de fast-food türü hazır gıdaların öğünlerden çıkarılması diyabet hastalığının önüne geçilmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Buradaki amacımız hastanemiz de tüm hastalarla birleşerek birlikte olarak Diyabet hastalığı çıkmadan önce tespit edip önlem almak istiyoruz” dedi.  Etkinlikte tüm hastalara çay, su ve ara öğün ikramında bulunuldu.