KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de, 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası´ etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Etkinlik, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´ndan gencinden yaşlısına, sporcusundan vatandaşına çok sayıda kişinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Bölge Şampiyonası, Kırıkkale’nin katılımıyla başladı Bölge Şampiyonası, Kırıkkale’nin katılımıyla başladı

BİLİNÇ SAHİBİ OLMALIDIRLAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, hedeflerinin gençlere sporu sevdirmek olduğunu dile getirdi. Federasyon olarak bu konuda üzerlerine düşen görevleri yaptıklarını vurgulayan Zengin, “Vatandaşlarımız da bu konuda farkındalık oluşturarak bilinç sahibi olmalıdırlar” dedi.

 

27 BİN 258 LİSANSLI SPORCU BULUNUYOR

Daha sonra konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, “Farkındalık oluşturarak düzenli olarak spor yapmaya teşvik, spor yapan gençlerin artırılması, spor alanlarının daha da artırılmasına vurgu yapmaktayız. Gençlerimizin tamamen sağlıklı bir ruh haline sahip olması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. 90 spor kulübü, 1431 faal sporcu olmak üzere toplamda 27 bin 258 lisanslı sporcu sayısına sahip olan ilimizde amatör spor haftası il merkezi ve ilçelerimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.”

 

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Özdemir, “Kutlamalarda çeşitli spor branşlarında gösteriler ve farkındalık çalışmaları olacaktır. Türk spor kamuoyunun kalbi, amatör sporlar için çarpmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki; tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli adıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör spora yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Geleceğe yönelik sporcu yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

PROFESYONEL VE DE AMATÖR RUHU

Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ise; “30 branşta faaliyet gösteriliyor. Bu branşlarda amatör sporcularımız faaliyet gösterdiği alanlarda çok ciddi başarılar alıyoruz. Türkiye´de ve Kırıkkale´de çok ciddi başarılara imza atıyoruz. Spor yaşamın temeli ve 7´den 70´e herkesin sporun içerisinde bulunması gereken bir aktivite. Sadece gençlerimizi değil yetişkin insanlarımızı da amatör olarak, amatör sporla uğraşmaya teşvik etmemiz gerekir. Çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Her işte olduğu gibi bir işin profesyonel ve de amatör ruhu var.”

 

GEREKEN DESTEKLERİ SAĞLIYORUZ

“Amatör ruhu her zaman saygı duymuşumdur. Amatörlük başka bir şey. Amatör ruhla iş yapan ya da diğer alanlarda hiçbir karşılık gözetmeksizin o işle uğraşırlar. Amatör spora başlamanın yaşamını ileriki yaşlarında görebilirler. Çalışma disiplinini, o muhakeme kabiliyetini kazanma açısından yaşamın diğer açısından görebiliyoruz. Madalyalı sporcularımıza baktığımız zaman geçmiş amatör yaşamında ne tür fedakârlıklar verebildiğini hepimiz görebiliyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Konuşmaların ardından, Kırıkkale´nin Keskin ilçesine yönelik halay ve Kırşehir yöresine yönelik folklor gösterisi yapıldı. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcular, çeşitli müzik eşliğinde gösterilerini sundular. Gösterilerin arından sportif faaliyetlerde derece alan sporculara madalya ve katılım belgesi verildi. Kırıkkale sporunun enlerine ödülleri verildi. Sporun efsaneleri ile söyleşinin ardından,  Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Gurubu gösterisi yapıldı.