ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Müdürlüğü projesi ile Bahşılı İlçesinde çilek bahçesi tahsis edilen Dursun Parlak isimli çiftçinin işletmesine ziyarette bulundu. İşletmede incelemelerde bulunan Yılmaz burada bir değerlendirme yaparak “Çiftçimiz projelerimiz ile üretimde kalkındırmayı amaçladığımız, örnek çiftçilerimizden biri. Müdürlüğümüzün çilek yetiştiriciliği projesi ile kurulan 3 dekar çilek bahçesinin yanı sıra 70 dekar alanda havuç ve sebze de yetiştirerek Ankara ve Kırıkkale pazarında satışa sunuyor. Özellikle 250 ton civarında havuç üretip, kendi yıkama havuzunda temizleyerek ilimiz adına hedeflediğimiz ürün çeşitliliğine de önemli katkılar sunuyor. Gerek İl Müdürlüğümüz olarak gerekse de İlçe Müdürlüğümüz olarak çiftçimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

Kızılay Kırıkkale’de kahreden anlar! “Biz oradayken kan kustu” Kızılay Kırıkkale’de kahreden anlar! “Biz oradayken kan kustu”

GELİR ARTIRICI PROJELER

Sözlerini, üretimin devamlılığı ve ürün çeşitliliği ile gelir artışı adına projeler üretmeye devam edileceğine vurgu yaparak sürdüren İl Müdürü Yılmaz, ayrıca Bakanlığın Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinin de yayımlandığını belirtti. Tebliğ ile tarımsal işletme yatırımlarına geniş kapsamlı destekler sunulduğunu belirten Yılmaz, teknik destek ve bilgi almak için tüm yatırımcıları İl Müdürlüğüne davet etti. Haber: Kenan Kuzucu