GÜNCEL 24.04.2022 13:22:13
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de coşkuyla kutlandı. Ellerinde Türk bayrakları ve özel kıyafetleri ile cadde ve sokakları dolduran çocuklar büyük sevinç yaşadı.

GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK İLGİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, sabahın ilk saatlerinde gençlik yürüyüşü ile başladı. Kırıkkale Belediyesi görevlileri tarafından öğrencilere ve vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı. Belediyenin Mehteran Bölüğü eşliğinde başlayan gençlik yürüyüşü, kent meydanında son buldu. Yürüyüşe öğrencilerin ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da eşlik ederek sevgi gösterisinde bulundu.

 

HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı´na çelenk sundu. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı´nın ardından öğrenciler, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile protokolün diğer üyelerine günün anısına çiçek verdi. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Millî Eğitim Müdürü Telefoncu, törende yaptığı konuşmada, 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' iradesini bir kez daha andıklarını söyledi.

 

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Hâkimiyetin bu milletin yüz yıllar boyunca taviz vermediği, asla tartışma konusu bile yapılamayacağı bir konu olduğunu hatırlatan Telefoncu, 'Tarihin defalarca sınadığı bu büyük millet, her defasında hâkimiyetini korumuş ve bu uğurda ölümü hiçe saymıştır. İman ile Garbın afakını saran çelik zırh, bir kez daha karşılaşmış ve kaçınılmaz son bir kez daha hainin suratına çarpılmıştır. Emin olun başka hiçbir coğrafyada kurşuna, topa, tüfeğe, hatta savaş uçaklarına  'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.' duruşuyla cevap veren başka bir millet yoktur.' dedi.

 

BÜYÜK DESTAN DEVAM EDECEK

Gençlerin duruşu sayesinde büyük destanı devam ettireceklerini belirten Telefoncu, şöyle konuştu: 'Bu güzel ülke sizler için her türlü imkânı sağlamaya devam edecektir. Sizler her türlü donanımla gelişecek ve bu güzel toprakları daha müreffeh yarınlara taşıyacaksınız.  Buna inancımız tamdır.  Millî ve manevi değerlerimizi yaşatarak ülkemizi el birliğiyle büyütmeye devam edeceğiz. Kardeşlik ve huzur içerisindeki milletimiz, ay yıldızlı bayrağımız; geleceğin büyükleri olan sizler sayesinde daha büyük bir şan ve şerefle dalgalanmaya devam edecektir. 23 Nisan´ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancını göstermektedir”

 

GENÇLERİMİZ YARINLARIMIZDIR

“Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarımızdır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimizdir. İstiklâl Savaşı´nı kazanan şehitlerin ve gazilerin temiz çocukları, çok şükür ki bugün de aynı aşk ve imanla, atalarının yolunda yürüyerek istiklalleri gibi, imanlarını da her çeşit saldırıdan korumaya çalışıyor. Hakka, hakikate yürümeye devam ediyor. Bize bu vatanı armağan eden şehit ve gazilerimizi, rahmetle, şükranla anarken Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve yakın silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle yâd ediyoruz. Bayramınız kutlu olsun.'

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BİR COŞKUYLA İZLENDİ

Konuşmaların ardından Adnan Şener Özel Uygulama Okulu mehteran gösterisi, Atatürk Ortaokulu dünya çocukları korosu, ezgilerle Türkiye´m, Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu gösterisi, Yunus Emre İlkokulu Kırıkkale halayı gösterisi, Millî Eğitim Vakfı Ortaokulu step grubu gösterisi, Millî Eğitim Müdürlüğü çocuk halk dansları gösterisindeki renkli görüntüler protokol üyeleri ve Kırıkkaleliler tarafından ilgi ve coşkuyla izlendi. Ayrıca programda kent genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Tekbıyıkoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından hediye ve ödülleri verildi.

 

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Öte yandan etkinlikler kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.  Protokol üyeleri ile öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 102. yıl dönümü etkinlikleri son buldu. Haber: Ahmet Ünal


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024