KOBİ Haftası nedeniyle KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Ali Kolat 2012-2013-2014 yıllarında Kobilere yönelik eğitim desteği, girişicilik desteğini alan belgesini alan sayısının arttığını belirterek ' Hibe destekleri 30 Bin Lira'ya kadar hibe desteği 70 Bin Lira'ya kadar da faizsiz kredi desteği gibi oldukça hükümetimizin, devletimizin desteği var. Sizlerde bu çalışmalarınızı bizlerle birlikte yürütüyoruz. Bizlerde her türlü desteği veriyoruz. Önemli olan Esnafımızın bu konularda daha iyi üretir hale gelmesi.' İfadesini kullandı.

Bayanların girişimciliğe teşebbüs etmeleri çok güzel

Vali Ali Kolat Kobiler büyüdükçe ülkemiz daha da gelişeceğini belirterek ' Yeni girişimciler üretmek, yeni düşüncelere teşvik etmek. Bunlarda eğitimle-öğretimle oluyor. Dolayısıyla bu yönde ki çalışmalarınızı kutluyorum. İnşallah bu tanıtımlarınız hem gençliğimize, bayanlarımıza hatta bayan girişimci olursa pozitif ayrıcalık yapıyorsunuz. Bu da çok güzel bir olay. Bayanların girişimciliğe teşebbüs etmeleri çok güzel. İnşallah Kırıkkale'miz için ülkemiz için kobilerin yaptığı çalışmalar geleceğimiz için katkı sağlar' ifadesini kullandı.

Bayan girişimci çok

KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç girişimciliği teşvik etmek için eğitim programları düzenlemeye devam ettiklerini İŞKUR İl Müdürlüğü ,Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, AHİLER Kalkınma Ajansı, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlediklerini ifade etti. Sevinç 'Toplam 2 bin 155 kişi eğitimlerden mezun olmuştur.KOSGEB'den 300 bin hibe 70 bin faizsiz krediye müracaat etme hakkına sahip olmuşlardır.Bunun yanında girişimcilik ve diğer destekler hakkında bilgi vermek amacıyla çok sayıda KOSGEB destekleri toplantısı düzenlenmiştir. İlimizde bugüne kadar 114 girişimci KOSGEB desteği ile kendi işini kurmuştur. Bu guruşumçuların büyük bir kısmı bayan girişişçilerden oluşmaktadır.Ekim ayı içerisinde Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile 90 kişilik üç sınıf eğitim programı düzenleyeceğiz' ifadesini kullandı.