AKADEMİSYENLER KATILDI

Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi

Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Gürkan Konferans salonunda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

KADINA ŞİDDETİ ANLATTI

Psikolog Selda Usul Ergörün konuşmasında, kadına yönelik şiddetin ne olduğu, şiddetin türleri, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun içeriği, kadına yönelik şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşların bilgileri ve son olarak flört şiddetine değindi.

10 KADINDAN 3´Ü ŞİDDET GÖRÜYOR

Psikolog Selda Usul Ergörün konuşmasında, “Türkiye´de yaklaşık her on kadından 3´ü fiziksel şiddet görmektedir. Ayrıca Türkiye´de yaklaşık her on kadından 1´i cinsel şiddet görmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede köklü ve gerçekçi bir çözüm için çok taraflı mücadele zorunludur. Kalıp yargıların ve tutumların ortadan kaldırılması, davranış biçimlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda her birimizin sorumluluğu bulunmaktadır” dedi.

KONUŞMACILARA ÇİÇEK VERDİLER

Program sonunda Delice Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencileri Zehra Nur Kahraman, Melike Toprak, Özlem Demirkaya, Öznur Öztürk, Elif Durak tarafından işaret dili ile sunum yapıldı. Delice Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Kara´nın kapanış konuşması ve çiçek takdimiyle program sona erdi.