GÜNCEL 15.12.2019 14:52:00
 ZULÜM SON BULSUN!

ZULÜM SON BULSUN!

ZULÜM SON BULSUN!

İYİ PARTİ KIRIKKALE İL BAŞKANLIĞI, DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLEDİ

 

ZULÜM SON BULSUN!

 

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, Doğu Türkistan´da yapılan soykırım ve Çin zulmünü protesto etmek amacıyla buluştu. İşkence ve insanlık zulmünün sona ermesi gerektiğini belirten İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, “Bu zulme sessiz kalamayız. Hep birlikte dur demeliyiz” dedi.

FOTOĞRAFLARLA İŞKENCELERİ GÖSTERDİLER

Doğu Türkistan´da yapılan soykırım ve Çin zulmünü protesto etmek amacıyla; İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Merkez İlçe Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, il sekreteri Mustafa Kadan, parti yönetimi ve çok sayıda parti üyeleri Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda bir araya geldi. Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığı etkinlikte bazı bayanlar, ellerindeki fotoğraflar ile yapılan işkenceleri göstermiş oldu.

KATİL TERÖR DEVLETİ 

Doğu Türkistan´ın bayraklarıyla birlikte birlik ve beraberlik sergileyen İYİ Parti heyeti, insanlık zulmünün sona ermesi için seslerini duyurmaya çalıştılar. İlk olarak konuşma yapan il sekreteri Mustafa Kadan, parti olarak yapılan her türlü zulmün karşılarında olduklarını ifade etti. Kadan, “Katil terör devleti  Çin hükümetinin  ve  başındaki  Şi Cinping‘in talimatı  ile   mazlum, suçsuz, sahipsiz soydaş ve dindaşlarımız olan Doğu Türkistan‘ da yaşayan  Uygur Türklerine  karşı gerçekleştirdikleri akıl almaz işkenceler ile şehit edilmelerini, 

sistematik soykırımı en şiddetli şekilde lanetliyoruz” dedi.

ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK AYIBIDIR

Merkez ilçe başkanı Av. Yavuz Kuzucu ise, “Katil Çin yönetimi akla hayale gelmedik yöntemlerle Uygur Türklerine büyük bir asimile politikası uygulamaktadır. Bu durum insanlık tarihinin ve çağımızın en büyük ayıbıdır. Cuma namazına gitmek; bir genç çocuğa Kur´an-ı Kerim ve ya dini bilgiler öğretmek; cenazeler için dini merasim düzenlemek, ağıt yakmak ve ağlamak yasaklanmış durumda. Eğer bunlardan birisini yaparsanız gözaltına alınmanız ve bu esnada da akla hayale gelmedik işkence görür ve intiharlar yaşayabilirsiniz. Uygurların 63 yıldır yaşadıkları bu zulüm şu an için kısa vadede bitecek gibi durmuyor.”

BASKI KURMAYA DEVAM EDİYOR

“Burada önemli olan nokta, halk üzerindeki baskıların her zaman dini hassasiyetten kaynaklanmasıdır. Bugüne kadar milyar nüfuslu komünist Çin devletine karşı direnen ve ayakta kalan Uygurların bu direnme gücünü İslam dini oluşturmaktadır. Bu gerçeği fark eden işgalci Çin yönetimi de Uygur halkının inancı üzerine giderek onları İslam dininden koparmaya çalışıyor.  Uygur kızlarını alıp Çin´in içlerine götüren ve gayr-ı ahlaki sahalarda çalıştıran devlet, insanlar üzerinde ahlaki ve psikolojik baskı kurmaya devam ediyor.”

NE OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARTIYOR

“Uygur kadınlarına yapılan zorla kürtaj uygulaması, Doğu Türkistan´da nasıl sistemli bir soykırım yapılmaya çalışıldığının bir başka göstergesi olsa gerek.  En son yaşanan büyük katliam ile birlikte yargısız infazlar, işkenceler, doğum kontrolü politikaları, Türkçenin yasaklanması gibi akla hayâle gelmeyecek olan baskı ve zulümler birbirini takip ediyor.                                                                                                                                                                                                                                Bilhassa Kur´an eğitiminin yasaklanması, câmilerin diğer din mensuplarına da tahsis edilmesi asıl maksadın ne olduğunu ortaya çıkartıyor. Hakikatte bütün mesele İbn-i Sînâ, Kaşgarlı Mahmud, Fârâbî,  mayasını oluşturduğu bir medeniyetin izlerini silmek ve unutturmak istiyorlar.”

HEPİMİZİN İÇİNİ ACITIYOR

“Bu sebepten dünyanın gözü önünde icra edilen bu zulmün daha fazla sürmemesi için özgür dünyanın kendini medeni gören her ülkenin Türk´e yapılan bu insanlık dışı Çin zulmüne dur demesi gerekir. Turancılığı,Türk Birliğini geçmişte politika edip savunuyor gibi görünüp yıllarca buralardan beslenip bugün bir şeyler yapmayanlar Ülkemizi yönetenlerden bazılarının hala Araplar için yeri göğü yıkarken büyük bir Çin zulmü yaşayan Uygur Türkleri için sus pus olup bir şeyler söylemeyenler hepimizin içini acıtıyor.

İNSANLIK KINAMALI VE ÖNLEM ALMALIDIR

“Hemen,en kısa bir zaman içinde, hem dünya ülkeleri hem de Türk Dünyası ile birliktelik, birlik oluşturup soydaşlarımıza sahip çıkmalıyız. İslam ülkelerini söylemiyorum. Onlar bir buçuk milyon İsrailliden koca bir dev yarattılar. Onların büyük bir kısmının kendine hayırları yok ve dünyadaki birçok olumsuz işlerin taşeronluğunu yapıyorlar. Bir kere daha anlaşıldı ki‘´Türkün Türk´ten başka dostu yoktur´´. Öyleyse hem kuvvetli hem akıllı olmalıyız. Geçmişteki o ihtişamlı günlerimize tekrar gelmek için çok çalışmalıyız. Sözü dinlenen bir ülke olmalıyız. Doğu Türkistan´daki insanlık suçuna tüm insanlık kınamalı ve önlem almalıdır” dedi.

KARDEŞLERİMİZ  ÖZGÜRLÜĞÜNE  KAVUŞACAK

Son olarak konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, “Doğu Türkistan´da yapılan insanlık zulmü hepimizin yüreğini acıtıyor. Şehit  olan kardeşlerimizin  şehitliğini  kabul etmesi için Allah´ tan niyazda bulunuyoruz. Yine  sayıları  milyonları  bulan ve toplama  kamplarında eziyet  çeken, işkence gören  tutsak  kardeşlerimize bu eziyetlere  dayanmaları ve sabretmeleri için Allahtan  niyazda bulunuyoruz. İnşallah bu gün burada  yaptığımız bu  açıklama  ile yeni bir dönem  başlayacak  ve  kardeşlerimiz  özgürlüğüne  kavuşacaktır  diye  umut  ediyoruz” dedi.

Haber: Ayşe Soysal

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024