Tüpraş Ortaokulunda düzenlenen karne törenine Vali Ali Kolat, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Kapucu, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Halk Sağlığı il Müdürü Dr Feramiş Gündoğdu il müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler katıldı Okula gelişinde öğrenciler tarafından verilen çiçeklerle karşılanan Vali Kolat öğrencilerle kısa bir süre sohbet eti. Okul müdürü Yener Sümer'den de okul hakkında bilgi aldı. Karne dağıtımın yapılacağı 5/B ve 5/A sınıflarında da öğrencilerle tek tek tokalaşan Vali Kolat öğrencilerin karnelerini kendi elleri ile verdi. Karnesi iyi olan öğrencileri tebrik eden Kolat başarılarının devamını diledi. Vali Kolat'ın yanı sıra il müdürleri ve Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı'da öğrencilere karnelerin verdi.

Eğitimde iyi durumdayız

Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor" Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor"

Karne dağıtımı töreninde bir açıklama yapan Vali Kolat eğitim seviyesi iyi iller arasında yer aldığımızı ifade ederek 'Çocuklarımız tatile girecekler.İlköğretim yönünden ilimiz oldukça iyi durumda.Sınıf ortalamamız 20 civarında.Derslik ve öğretmen açığımız yok.Eğitim kalitesi bakımından Türkiye'nin sayılı iller arasında. Mevcut inşaatlarımızın sona ermesi ile eğitimdeki kalitemiz bir kat daha artacak. Başarıyı artırarak sürdüreceğiz. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize velilerimize başarılar diliyorum. Bu slagon haline geldi. Karnesi iyi olmayan öğrencilere dikkat edin diye.Burada karnesi çok iyi olan öğrencilerde var. İyi olmayan örgencilerde. İyi olmayan örgencilerimizin aileleri biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor.Çocuğu kıracak rencide edecek davranışlarla değil teşvik edeci davranışlarda bulunmaları gerekiyor. Okullar tatil oldu ama bizim yaz spor okullarımız başlıyor. Yine Yaz Kuran kurslarımız var. Çocuklarımızın boş zamanlarını burada değerlendirmelerinin yararlı olduğunu düşünüyorum. Hem eğitim öğretimi bırakmamış olurlar hem de bir taraftan eğlenirler yeni arkadaşlar edinme fırsatı bulurlar. Bununda velilerimize tavsiye ediyorum ' şeklinde konuştu.

Yeni okullar geliyor

Milli Eğitim Müdürü Bahattin Kapucu önümüzdeki eğitim döneminde yeni okulların eğitime kapısını açacağını belirterek ' Anadolu Öğretmen Lisesi Bakanlığımızca Osman Gazi Anadolu Lisesine dönüştürüldü. Bir İmam lisesi, Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu, açılmıştır. Ayrıca iki mahallede çalışmalar devam etmektedir. Organize sanayi bölgesinde Anadolu Mesleki teknik Lise eğitim öğretim yılında açılacak' Kapucu ayrıca karneleri iyi olmayan öğrenciler konusunda velileri uyararak ' Çocuklarımıza olan sevgimiz hiçbir zaman şartlara bağlanmamalı, bizler onları karnelerindeki notlar oranında değil, her zaman çok seviyoruz.Elbette yüksek başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmeli, fakat gayretlerinden dolayı tüm öğrencilerimiz de bu hak ediyor ' ifadesini kullandı.

Yaz Spor Okullarımız ücretsiz

Karne dağıtımı töreninde Vali Kolat il Spor müdürü Rıfat Ünlü'den öğrencilere ve velilere bilgi vermesini istedi. Ünlü7de bu yıl 29 branşta yaz spor okulu açtıklarını ve yüzme hariç hepsinin ücretsiz olduğunu söyledi. Ünlü ayrıca ' Yaz spor okullarımız sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki dönem yaptık. Ayrıca şehir merkezinde ve çeşitli bölgelerde servis araçlarımız olacak. Bu servislerimiz ücretsiz olacak. Bu seneki hedefimiz 5 bin öğrenciye ulaşmak' dedi.

Karne dağıtım töreni okul bahçesinde çekilen hatıra fotografı ile sona erdi.