DENETİM KURULU RAPORLARI OKUNDU

Bayramda otoyollardan 11,2 milyon araç geçti Bayramda otoyollardan 11,2 milyon araç geçti

Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) geçtiğimiz Pazar günü seçimli Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Toplantı divan kurulunun seçimi ile başladı. Divan Kurulu, Talat Akbulut´un başkanlığında, Ömer Veske ve Fatih Cankut´un üyeliğinde oluşturuldu. İstiklal Marşı´nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından denetim kurulunun raporları Akbulut tarafından okundu. Kırıkkale´nin son yıllarda futbolda elde ettiği başarılardan söz eden Akbulut, devamının geleceğine inandığını söyledi. Akbulut, Türk Metal Kırıkkalespor´un şampiyonluğuna değinerek, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

TEK LİSTE OYLANDI

Akbulut´un konuşmasının ardından başkanlık oylaması yapıldı. Onur konuğu olarak davet edilen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, mevcut başkan Sırrı Zengin ile birlikte oy kullandı. Tek listenin oylandığı seçimde Sırrı Zengin başkan seçildi. Seçim sonrasında konuşma yapan Sırrı Zengin, Kırıkkale´nin sorunlarından bahsetti. Gençlerin son yıllarda uyuşturucu ve esrar kullanımlarında bir hayli artış olduğunu anlatan Sırrı Zengin, artık önlem alınmasını gerektiğini vurguladı.

 

‘DİN VE SPOR OLMALI BU İŞİN İÇİNDE´

Geçtiğimiz ay veda eden eski Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın bu konuda hiçbir şey yapamadığını dile getiren ASKF Başkanı Sırrı Zengin, eskiye göre uyuşturucu kullanımının daha da arttığını söyledi. Uyuşturucu kullanımının ilkokul çağlarına kadar indiğini ve herkesin çocuğunun içme ihtimalinin olduğunu savunan Zengin, “Kimse benim çocuğum içmiyor demesin. İçen arkadaşı çocuğunuza zarar verir. Komşunuzun çocuğu içiyorsa, gelir sizin çocuğunuzu bıçaklar. Hep birlikte bu konuda mücadele etmeliyiz. Bu işin içinde din ve spor olmalı. İl Müftümüz sayın Bekir Gerek´i bu konuda yardım etmek için davet ediyorum. Bütün spor camiasını davet ediyorum. Tüm Kırıkkale´yi bu bilinçlenmeye davet ediyorum.” diye konuştu.   

 

“VALİMİZİ GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Emekli olan Ali Kolat´ın spor camiasını sevmediğini anlatan Zengin, “Sayın Kolat, bizi sevip sevmediğin önemli değil. Beni halk istiyor. Sevgi yolu üzerinde, Kırıkkale Adliyesi arkasında küçük çocuklar gündüz gözüne uyuşturucu içiyor. Bunu giden valimiz yaptı. Gitti keskin tava yedi, memleketin hiçbir sorunları ile uğraşmadı. Yeni valimize spor camiası olarak sesleniyor. Valimizin siyasi cendereye girmemesini ve Kırıkkale´nin sorunları ile ilgilenmesini rica ediyoruz. Spor camiasını ve İl Müftülüğünü bu olayın içerisine dahil edin. Müftümüzü göreve davet ediyorum. Spor camiasını da göreve davet ediyorum. Esrar eroin illetinden kurtulalım.” dedi. Başkan Zengin´in konuşmasının ardından davetliler, yeni yönetimi kutlayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

1- SIRRI ZENGİN (BAŞKAN)

2- METİN SÜNGÜ (GENEL SEKRETER)

3- HÜSAMETTİN GÜRSES

4- BATTAL SARICA

5- MAHMUT ÇOŞKUN

6- SABRİ TURGUT

7- MURAT AĞIRMAN

8- İSA İNAN

9- NAZIR KOÇ