EMEKLİ ZAMLARI HEDEFLERİN ÇOK GERİSİNDE KALDI

 

ZAMLAR EMEKLİYİ PERİŞAN ETTİ

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2020 yılının birinci 6 ayında emekli zamlarının hedeflerin çok gerisinde kaldığını söyledi. 

 

ZAMLAR ELEKTRİK FATURASINI KARŞILAMIYOR

TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2019 yılında gıda maddeleri başta olmak üzere doğalgaz, elektrik, kömür ve su giderlerindeki artışların çok yüksek olduğunu dile getirdi. Aytekin, “TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık tüfe artışının yüzde 6,49 olarak hesaplanmasına hiçbir emeklimiz inanmamış bizzat derneğimize telefon ederek veya gelerek bizimle paylaşmıştır. Yüzde 6,49 zamla 1200 TL aylık alan bir emeklimize 77,88 TL artış yapılmıştır. Bu artış bir aylık elektrik faturasını bile karşılamamaktadır”

 

MAKAS GİDEREK AÇILIYOR

Yüzdeli zamlar ile emekli aylıkları arasındaki makasın giderek açıldığını söyleyen Aytekin, “Bir emeklimizin aylığı 1000 TL´nin altında ise eski aylığına zam yapıldığından 1000 TL ödenmeye devam edecektir. Bu durumda olanlarında zam almadıkları da bir başka gerçektir. Hiç olmazsa 2019 yılında ödenen 1000 TL aylığın üzerine 2020 zamları yapılmalıydı. SGK bu gerçeği görmeli ve taban aylıkları yeniden belirlemelidir. Uzun yıllar çalışan ve eserde alın teri olan emeklilerimize insanca yaşamaya yetecek aylık ödenmesi devletimizin sosyal bir politikası olarak benimsenmelidir. Emeklimizin ihtiyaçlarını karşılaması için gerçekçi taban aylık belirlenmelidir”

 

Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu Karaağıl Köyüne 75 tonluk su deposu

EMEKLİLER BİRAZ NEFES ALSIN

Son olarak Aytekin, “Sonuç olarak taleplerimizi kamuoyuna açıklıyoruz taleplerimiz arasında en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını emekliye verilen ikramiyenin de asgari ücret oranında olmasının yanında bankalardan verilen promosyonun 1000 TL olması gerekmektedir. Ek ödemenin oranı yüzde 4 den yüzde 9 a çıkarılması gereğine inanmakla birlikte seyyanen bir zam verilmesiyle emeklilerimiz biraz nefes alacağı inancını taşımaktayız” dedi. Haber: Kenan Kuzucu