ÖZEL DAVETLİ

Türk tarihinin seyrini değiştiren Malazgirt Zaferinin 949. Yılı Ahlat ve Malazgirt´de düzenlenen etkinliklerle kutlanılıyor. Sultan Apraslan´ın Anadolu topraklarını vatan kılmak için askeri dehasını kullandığı Malazgirt ovasında bu gün zaferin çoşkusu kutlanılıyor. Okçular Vakfının özel daveti ile Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın talimatı ile Kırıkkale Belediyesi mehteran takımıda kutlamaların yapıldığı alanda yerini aldı.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI´NIN HİMAYESİNDE

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı´nın himayelerinde gerçekleşen Ahlat ve Malazgirt´te gerçekleştirilen etkinliklere çok sayıda vatandaş ve misafir katılıyor. Şehirlerin tanıtımlarının da yapıldığı kıl çadırlarda Kırıkkale´yi bu yıl Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımı temsil ediyor. Kırıkkale´ye özgü ürünlerin de sergilendiği kıl çadırlara gelen vatandaşlar özellikle Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımına ilgi gösteriyor. Çok sayıda vatandaş mehteran takımı ile hatıra fotoğrafları çekiniyor.

 

SAYGILI RAHMETLE ANIYORUM

Özel bir ekip ile Malazgirt Zaferinin 949. Yıl kutlama programlarına katıldıklarını belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Sultan Alparslan 1071´de Anadolu topraklarını ilelebet bizlere yurt olarak kalmasını sağlamıştır. Türk milletinin yurt tutma arayışı bu zaferle neticelendi. Malazgirt Zaferi, askeri bir başarının çok ötesindedir. Bu vesile ile Anadolu topraklarını bizlere yurt kılan Malazgirt Zaferi´nin 947. yıl dönümünde, Sultan Alparslan ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

 

TURAN TAKTİĞİ

Kırıkkale’de Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak Kırıkkale’de Pazar günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak

Anadolu´nun kapıları Türklere 1071 yılında açıldı. Bu tarihte Büyük Selçuklu Devleti ile Bizazans İmparatorluğu arasında Mazgirt´te bir savaş gerçekleşti. Bu savaşta Selçuklu Hükümdarı Alparslan, Bizans İmparatoru Romen Diyojen´i yeni. Böylece Türklerin Akınları yoğunlaştı. O tarihten itibaren, bu topraklar bizim anavatanımız olarak kaldı. Savaş´ta Alparslan´ın ordusunun Turan Taktiğini kusursuzca uygulamaları zaferi getirmiş oldu. Zafer öncesi beyaz elbisesi ile Alparslan ordusuna yapmış olduğu ve tarihe kazınan konuşmasında “Askerlerim, şehit olur isem bu beyaz elbise kefenim olsun. O zaman ruhum göklere çıkacaktır. Benden sonra Melih Şah´ı tahta çıkarın ve ona bağlı kalın. Zaferi kazanırsan istikbal bizimdir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu