Kırıkkale Yörük Türkmen Derneği Başkanı Çetin Özyön, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Arkadaşlar gidip Toros Dağları´na bakınız. Orada tek bir Yörük çadırı görüyorsanız, o çadırda duman tütüyorsa, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez´ sözünden yola çıktık. Yörük kültürü, Türk ulusunun kendisidir, geçmişidir, geleceğidir” dedi.

 

YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ KURULDU

Yörük ve Türkmenler Federasyonu yolunda Kırıkkale´de Yörük Türkmen Derneği kuruldu. Başkanlığını Çetin Özyön´ün yaptığı dernek Hüseyin Kahya Mahallesi Menderes Caddesi´nde faaliyete geçti. Gazetemiz imtiyaz sahibi Cengiz Selci´yi makamında Yahşihan (Güzelhan) ilçesi Köyleri Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Ali İhsan Akkaya ile birlikte ziyaret eden Başkan Özyön, Aralık ayında 1. Olağan Kongrelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Türkiye’de büyük boykot kararı! Türkiye’de büyük boykot kararı!

GELECEK NESİLLERE KAYNAK BIRAKACAĞIZ

İlimizde yeni kurulan derneği 7´den 70´e herkesin kayıt olabileceğini söyleyen Başkan Özyön, “Yörük Türkmen vatanseverliğin adıdır. Ülkemizin de teminatıdır. İşte bu yörük-türkmenlerimizin geleneklerini-göreneklerini, yaşam biçimlerini araştırıp, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Dernek olarak konunun uzmanları ile müşterek çalışmalar yapacağız. Yörük Türkmen kültürünü tüm topluma anlatacağız. Bu konuda seminerler, paneller tertipleyeceğiz. Yaptığımız çalışmaları kitaplaştırıp, gelecek nesillere kaynak bırakacağız. Ayrıca her yörük-türkmen bir Türktür” dedi. Haber: Kenan Kuzucu