ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu geçtiğimiz yıl öldürülen Özgecan Aslan, hakkında basın açıklaması yaptı. Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Özgecan yaşasaydı şayet mezun olmaya bir adım daha yaklaşacak, belki çok sevecek aşık olacak, çok sevilecek, bütünlemelere kalma heyecanını yaşayacaktı belki. Belki not tutup derste; notlarını kimseye vermeyecek, belki not tutan arkadaşlarından not isteyip çalışacak; vermediklerinde de söylenecekti belki.”

 

KATLEDİLİŞE KURBAN GİTTİ

“Belki okulun kantininde oturup kağıt bardaktan çayını içerken hayallere dalacak,geç kaldığı bir okul sabahında kantinin ekşi mayalı poğaçalarından yiyecekti. Acı tatlı telaşları,fark etmediğimiz edemediğimiz ayrıntılarıyla dolu ama iyi ama kötü bu hayatı o da yaşayacaktı. İzin vermediler Özgecan´a. Bizim romanlarda okuyup da hayret ettiğimiz,yazarı bu cinayeti nasıl düşünmüş nasıl bir hayal gücü dediğimiz türde bir katledilişe kurban gitti.Cinayet değil Özgecan´ın ki tam anlamıyla bir katlediliş.Öyle ki en usta yazarların dahi hayal edemeyeceği vahşilikte bir katlediliş.”

 

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

UYGULANMADIĞI İÇİN POLİTİKTİR

“Bianet verilerine göre son bir yılda; 278 kadın daha öldürüldü; 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi; 202 kadın, erkekler tarafından fuhuşa zorlandı; 386 kadın, cinsiyetinden kaynaklanan sebeplerle erkekler tarafından yaralandı; 208 kadın taciz edildi. Bunlar sadece kayıt altına alınanlar. Hiç bir kadının suçu değildir başörtüsünden saçı göründü diye tacize uğramak,kısa etek giydi diye,biraz sesli güldü diye,biraz hava almak için gece dışarı çıktı diye,ya da erkek arkadaşıyla buluştuğu için geç saatte eve dönüyor diye. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddeti engelleyici yasal mekanizmalar uygulanmadığı için politiktir.”

 

ÖZGECAN HUZUR İÇİNDE UYU

“Anayasa´da güvence altına alınan yaşam hakkı sağlanamadığı için. Halen kadın bedeni üzerinden siyaset yapıldığı,kadın cinsiyetine yönelik söylemlerin önü kesilemediği için ve hatta bunların yetkili makamlar tarafından sıklıkla kullanıldığı için siyasilerde suç. Çekince koymadan kabul ettiğimiz kadına yönelik her türlü şiddetin uluslar arası anlaşmaların tek bir kuralının kaidesinin dikkate alınmadığı için devlette. Özgecan yasasını hala çıkarttıramadığımız için. Kendi derdimize düşüp seni unuttuğumuz için. Ben seni unutmadım Özgecan huzur içinde uyu.”