BİZE YOLDAŞLIK ETTİ

Konuşmasının devamında Yılmazer; “Babam Murat Yılmazer bize sadece babalık değil, ağabeylik, yoldaşlık yaptı. Babamın ne kadar çok insan biriktirdiğini, ne kadar çok dost biriktirdiğini karşılaştığımızda anlıyoruz. Allah razı olsun, Allah yattığı yeri nur eylesin mekanı cennet olsun. Bugün onu her köşede alperen köşesinde yarımız var. Allah onun yürüdüğü yolda inandığı yolda yürümeyi nasip etsin. Babam mazlumların, kimsesizlerin babasıydı. İnşallah bizde mağdurların, mazlumların abisi, kardeşi oluruz. Babamın siyasete ilk giriş cümlesi vardır. Dünya üç günlük, birini yaşadık, birini yaşıyoruz, yarını da yaşar mıyız Allah bilir derdi.İnsanların yüreğine Allah tüm insanlara merhamet indirsin inşallah.” dedi.

Toz fırtınasına dikkat! İnsan sağlığına etkisi çok fazla Toz fırtınasına dikkat! İnsan sağlığına etkisi çok fazla

 

BEN GİTTİKTTEN SONRA DEĞERİM ANLAŞILIR

Sözlerine ek olarak; “Babamla ilgili bir anımı anlatmak isterim. Babam, oğlum ben hayatta iken her şey size güllük gülistanlık gibi gelebilir. Sevgi, hürmet, saygı görürsünüz ben gittikten sonra değerim anlaşılır ama şunu unutmayın insanların çok azı paranın ve makamın önünde eğilmez derdi. Bunu sakın unutmayın paranın ve makamın önünde eğilmeyin diye bize nasihat ederdi. Eğer İslam sadece namazla, oruçla, zekat ile müslümanlık olsaydı Hz. Eyüp El Ensarinin mezarı İstanbul da ne işi vardı derdi. Bize de durmak yakışmaz diye sürekli bize nasihat ederi.” şeklinde konuştu.

 

TEK LİMANI AHLAK OLMUŞTUR

Siyasi hayatı hakkında bilgi veren Yılmazer, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Babam Murat Yılmazer için de  siyasetin tek limanı ahlak olmuştur. Yani, Murat Yılmazer, siyasi hayatı boyunca hep ilkelerin, ahlakın ve davasının yanında olmuştur. Siyasetteki tavrı barışçıl olmuş, toplumun tüm kesimlerini kucaklamıştır. Bu anlamda, Refah Partisinden 4.sıra milletvekili adayı olduğunda ilk sıra adayı gibi çalışmak suretiyle davasına sahip çıkmış, kişisel menfaatini esas almamıştır. Fazilet Partisinden Belediye Başkan adayı olduğu 28 Şubat sonrası  Nisan 1999 döneminde bile toplumun geniş kesimlerinden destek görmüştür. Maalesef bu dönemde seçimi çok az bir oy farkıyla kaybetmiş olan Babam için siyaset 2002 yılında Ak Parti´den Kırıkkale Milletvekili olarak seçilmesi ile başka bir merhaleye ulaşmıştır. Bugünden bakıldığında 1994´te aday adayı olmakla başlayan siyaset hayatı Milletvekili olmakla taçlanmıştır. Elbette siyasette 2007´den sonra da devam etmek istemiştir. Elbette Kırıkkale´de siyasetçi olarak yapacak daha çok işi vardı. Elbette Kırıkkale´de önemli bir fonksiyona sahipti. Öyle ki bugün bile Cuma Günleri Parti binasında halkla buluşma günleri yaşanıyorsa Milletvekilleri ile bu uygulama gerçek bir halk adamı olmayı başaran Babam Murat Yılmazer´in başlatması iledir. Zira babam Ankara´da kulis mekanlarında boş zaman geçirmemiş kendisine görev veren halkın derdini dinlemeyi öncelemiştir.´´dedi.