İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Karakeçili ilçesi sulubük köyünde bulunan Mustafa Ergeç´e ait 22.433 m2 arazi üzerine kurulmuş, 700 hayvan kapasiteli ve şu anda 338 büyükbaş hayvan bulunan Hayvancılık işletmesi tesislerinde incelemelerde bulundu.

 

Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı

3000 BAŞLIKLI KAPASİTEYE ULAŞACAĞIZ

İl Müdürü Yılmaz, işletme sahibi Mustafa Ergeç´ten işletme hakkında bilgi aldı. Ergeç, işletme kapasitesinin arttırılacağını ve 3000 başlık bir kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini söylemiştir. İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “İşletmemiz çok iyi bir seviyeye gelmiş, tesis olarak ve işin ehli çalışanlar olarak işletmeyi çok iyi bir noktaya getirdikleri görülmektedir”

 

BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN ÖNLENMELİ

“İşletmemizin Bakanlığımızın vermekte olduğu teşviklerden yararlanarak kapasitesini artırması ve büyümesi dileğindeyiz. İşletme sahibi Mustafa Ergeç beye hayırlı ve bereketli kazançlar dilerim” dedi. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette; İl Müdürü Yılmaz, üreticilere buzağı ölümlerinin önlenmesinin öneminden bahsederek, büyükbaş hayvanların bakım ve beslenmeleriyle ilgili pratik bilgiler verdi.  Üretici, teşekkür ederek, kendilerini işletmesinde görmekten duyduğu memnuniyeti  ifade etti. Haber: Ahmet Özhan