Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, 'Bankalar fahiş oranlarda her yıl kar elde ettiklerini açıklarken, iş dünyamız ve vatandaşlarımızın sırtında faiz ağır bir yük olarak durmaktadır. Merkez Bankası bu cesur adımlarını atmaya devam etmeli, yatırımla sağlıklı büyüme modelinin önünü açmalıdır.' dedi.

 

AMACINIZ SÜREKLİ ÜRETİM OLACAK

Açılış törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, sivil toplum örgüt başkanları ve ASKON üyeleri katıldı. Programda ilk söz alan ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Timuçin Bağbaşı oldu. Bağbaşı, ' Büyük bir aile olmaya devam ediyoruz. Amacınız sürekli üretim olacak. Kırıkkale silaha adını veren şehirdir. Yurt içi ve yurt dışında kullanılan mühimmatlar buradan gidiyor.  Kırıkkale yatırıma açık olması Ankara´ya yakın olması, limanlara yakın olması ve genç nüfusun olması gelişmesine neden oluyor. Kırıkkale´de ASKON  üyeleri ve iş adamları kardeşlerimiz var. Ben arkadaşlarımızı Kırıkkale´de yatırım yapamaya davet ediyorum´´dedi.

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

 

BİR SANAYİ ŞEHİRLİYİZ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ise Kırıkkale´de yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Sezer, ' ASKON İlimize bir değer katacaktır. Ben ilimizle bir kaç tespitim yapmak isterim. 43 ilin geçiş noktasında karayolu hava yolu ve deniz yoluna yakın. 83 km Kızılırmak´ın aktığı ve yer altı kaynaklarının olduğu yer. Gelecek için güzel bir ilimiz, vatansever, milletine aşık. Her evimizde nerdeyse bir gaziniz bir şehidimiz var. Bunun yanında bir sanayi şehirliyiz. Sürekli gelişen bir şehiriz. Evlerde MKE´den emekli insanlarımız var. Hem üretimde hem cephede evlatlarımız savaş halinde. Halen bu kadar potansiyelimiz varken işkur´un öğününde neden kuyruklar var anlayabilmiş değilim. Başta şahsım olmak üzere Herkese büyük görevler düşüyor. 2023 hedefine en başta gideceğine inandığım bir Kırıkkale var”

 

BUGÜN MKE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR

“Bugün MKE yeni bir döneme giriyor. Kabuğunu kırarak yoluna devam edecek. Silah OSB´de büyük atılım oluşturuldu. 5 firmaya yer tasdik ettik. Çerikli´de yer tahsisi yaptık ve tuz rafinerisi  kuruluyor. Firmaları sürekli destekliyoruz. Bunu ben yapmıyorum burada bulunan herkesten fikir alıyoruz. Savunma sanayi ile ilgili uzlaşma içerisindeyiz. İnsansız kara araçlarında fikir birliğine vardık. Tekno parkın daha çok geliştirmecisinin önünü açacağız. Bizim büyük turizm potansiyeline de sahibiz. Biz Kızılırmak´ın her şeyinden faydalanmamız lazım. Bir köy kuruyoruz Kırıkkale´nin geleneklerine uygun olarak. Çeşnigir bitmek üzere yüzde 60´lara yaklaştık. Yer altı kaynaklarımız çok iyi bununla ilgili sondaj çalışmalarımız devam edecek. Kırıkkale´nin kaderiyle ülkemizin kaderini bir görüyorum. Bu çalışmaları ortak birliktelikle harekat edelim yakın zaman da bir Kırıkkale daha oluşturacağız.  Buradan aldıkları ilhamla ASKON inşallah güzel atılımlara imza atar´´ dedi.

 

 

 

FAİZLERİN DÜŞMESİ İLE ENFLASYON DÜŞER

Aydın, ASKON Kırıkkale Şubesi açılışı kapsamında düzenlenen '9. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Merkez Bankasının faiz kararını değerlendirdi. Faiz lobisi karşısında dik duruş sergileyip her zaman faizlerin düşmesi için çağrıda bulunan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Kurulu üyelerini iş dünyası adına tebrik eden Aydın, şöyle konuştu: 'Faizler düşerse kaos olur diyenler, bugün oluşan tabloyu çok iyi okumalı. Bugün faizlerin düşmesi ile enflasyonun da düştüğünü görüyoruz. Hamdolsun tek haneli rakamlara yeniden döndük”

 

YATIRIMLA SAĞLIKLI BÜYÜME MODELİ

“Bunun avantajlarını ilerleyen günlerde daha da iyi göreceğiz. Keza otomotiv sektörümüz yeniden canlandı. İnsanlarımız kredi borçlarını yeniden yapılandırma olanağı bularak büyük yüklerden kurtuldular. Reel sektörümüz yeniden yatırım yapmak için umutlandı. Şimdi artık yatırım, istihdam, ihracat ve büyüme dönemidir. Bankalar da bu adıma eşlik etmeleri, şirketlerimizin ve vatandaşlarımızın üzerindeki ağır faiz yükünü hafifleterek ticari, konut, araç ve ihtiyaç kredilerinde süratle indirimler uygulamalıdır. Bankalar fahiş oranlarda her yıl kar elde ettiklerini açıklarken, iş dünyamız ve vatandaşlarımızın sırtında faiz ağır bir yük olarak durmaktadır. Merkez Bankası bu cesur adımlarını atmaya devam etmeli, yatırımla sağlıklı büyüme modelinin önünü açmalıdır.'

 

BÜTÜN BUNLAR BEYHUDE UĞRAŞLARDIR

Ülke olarak çok sıcak ve hassas bir süreçten geçildiğini, bu süreçte yıllardır terör belasına binlerce şehidini vermiş Türkiye´nin, hemen yanı başında Suriye sınırında terörist unsurların barınmasını istemediğini anlatan Aydın, uluslararası anlaşmalarda yer alan hukuki gerekçelerle terörist unsurlara operasyon başlattığını anımsattı. Ardından bu unsurların hamilerinin Türkiye´ye karşı ne tür tehditlerde bulunduğunu hep birlikte gördüklerini aktaran Aydın, şöyle devam etti: 'ABD yaptırım tehdidinde bulunurken, AB Parlamentosu Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye´ye hedefli yaptırım uygulanmasını istedi. Gümrük Birliği´nin askıya alınmasını istediler, gündeme aldılar”

 

4 MİLYON GÖÇMENE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

“Tabi bütün bu panik bir yandan 4 milyon göçmene ev sahipliği yapıp milyarlarca dolar harcayan, bir yandan enerji koridorlarında arayışlara başlayan, öte yandan savunma sanayisini güçlendirerek operasyonel gücünü artıran ve her türlü ekonomik taarruzlara karşı direnç sağlayan bir Türkiye görmelerinden kaynaklanıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bütün bunlar beyhude uğraşlardır. Türkiye bütün bunlara dünden daha güçlü, dünden daha dirençli bir şekilde cevap verecektir. Artık sadece sahada değil, masada da kazanan Türkiye´yi Sayın Cumhurbaşkanı önderliğinde hep birlikte gördük. Ülke ve iş dünyası olarak yılmayacağız, yıkılmayacağız. Daima daha da ilerilere koşarak bu emperyalist sistemlere, bu terör sevicilere gereken cevabı en güzel şekilde vereceğiz. Allah´ın izni ile ülkemizi güçlendirdikçe ülkemize karşı daha da saygılı olmalarını gerektiğini onlara öğreteceğiz' dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılan ASKON Kırıkkale Şubesi hizmete girdi. Haber Merkezi