Ata sporumuz güreş dedince erkek sporcuların büyük mücadele ettiği aklımıza gelir. Ancak son yıllarda Türk güreşi erkeklerde olduğu kadar bayanlarda da dereceler elde etmeye başladı. Bu başarıda pay sahibi illerin arasında Kırıkkale'de yer alıyor. İlimizin tek bayan güreşçisi ve eski milli Güreşçi ve halen Güreş Federasyonunda yönetici durumdaki Ercan Yıldız'ın akrabası Ezgihan Yıldız geçtiğimiz aylarda giydiği Milil mayoyu Avrupa üçüncülüğü ile taçlandırdı. Yıldız Romanya'da yapılan Avrupa Genç Bayanlar Güreş şampiyonasında Avrupa üçüncüsü oldu.

Avrupa da derece elde edeceğime inanıyordum

Güreşte ilimizin tek bayan sporcusu 73 kğ Güreşçisi Ezgihan Yıldız ilk olarak 18-20 Nisan tarihlerinde Edirne'de yapılan Türkiye Şampiyonasına derece elde etmişti. Buradaki derecesini ardından Milli takım kampına davet edilmiş ve Romanya'da yapılan Şampiyona için milli takıma alınmıştı. Romanya'da başarılı müsabakalar geçiren Yıldız Avrupa derecesi elde etti. Yıldız bu güne kadar kendisine destek veren başta Güreş İl Temsilcisi Salih Işıkoğlu antrenörü Gül Erkal'a teşekkür ederek ' Türkiye Şampiyonasına hazırlamamada büyük emeği olan insanlar Salih Hoca ve Gül Hoca oldu. Her zaman yanınmda ve destek oldular. Milli takımda da çalışmama ralıksız devam ettim. Avrupa da derece elde edeceğime inanıyordum. Avrupa Şampiyonluğunu kıl payı kaçırdım' şeklinde konuştu.

İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü! İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü!

Daha çok başarı elde edecektir

Güreş il temsilcisi Salih Işıkoğlu ilimizin tek bayan güreşçisi Ezgihan Yıldız7ın Avrupa derecesi elde etmesinden son derece mutlu oldukların söyledi. İl temsilcisi Işıkoğlu ' Ezgihan antreman programına harfiyen uyarak verimli çalışıyordu. Kendisine güveniyordum. Türkiye Şampiyonasından sonra milli takıma seçilmesine sevinmiştik. Avrupa da derece etmesi sevincimizi bir kat daha arttırdı.Kendisini geliştirerek daha bir çok başarıya imza atacağına inanıyorum' şeklinde konuştu.