ŞANTİYE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara´dan hızlı trenle Balışeyh ilçesindeki yüksek hızlı tren şantiyesine geldi. Burada Bakan Karaismailoğlu´nu Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve protokol üyeleri karşıladı. Yüksek hızlı tren şantiye alanını gezen Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

 

SON TESTLER YAPILIYOR

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı´nın en kısa sürede hizmet vereceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, hızlı tren ile Kırıkkale´ye geldiğini, son testlerin ve ayarların yapıldığını söyledi. Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşları Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile buluşturacaklarının müjdesini veren Karaismailoğlu, 2020 yılının bakanlığı açısından çok aktif geçtiğini ve Kovid-19 süreci olmasına rağmen yatırımlarının artarak devam ettiğini belirtti.

 

SONA GELDİK

YHT hatlarından Ankara-Sivas´ın önemli hatlardan birisi olduğunu belirterek, 'Artık sona geldik. Son ayarları yapıyoruz. İnşallah Haziran ayı itibarıyla projemizi vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Artık çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Ama Kırıkkale´den sonra Sivas arasını 250 kilometreyle hızla aşıp Ankara´yı Sivas´a kavuşturmuş olacağız. Ankara´yla Sivas değil sadece Ankara, Kırıkkale, Yozgat hattını birbirine bağlıyoruz ve doğu bölgemizdeki vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını sağlamış olacağız. Farklı noktalarda önemli çalışmalarımız da var”

 

53 VİYADÜK TAMAMLANDI

Ankara-Sivas Hızlı tren hattında 393 kilometre uzunluğunda zor bir coğrafya üzerinde hattın yapıldığını aktaran Bakan Karaismailoğlu, 66,1 kilometre uzunluğunda 49 tünel ile  27,52 kilometre uzunluğunda 53 viyadük tamamlandığını belirtti. Karaismailoğlu, '217 alt ve üst geçit yaptık. 61 köprü ve menfezi tamamladık. Bugüne kadar 724 kilometre ray serimini bitirdik ve proje geneli altyapı çalışmalarının yüzde 100´e yakınını tamamladık' dedi.

 

GÜZERGAHTA 8 İSTASYON VAR

Güzergahın üzerinde 8 istasyonunun olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, 'Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Yıldızeli, Akdağmadeni ve Sivas´a ulaşacağız inşallah. Yine aynı şekilde Sivas´la Konya´yı da birbirine bağlamış olacağız. Bir taraftan yük hatlarımızda da önemli çalışmalar var. OSB´leri, limanları önemli demir yolu hatlarımıza bağlayıp lojistik koridorları da tamamlıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

 

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke