Yeter ki sağlık olsun

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi 11 ayın sultanı Ramazan ayını ve Ramazan Bayramımızı olumsuz etkiledi. Salgın tedbirleri kapsamında ülke genelinde uygulanan içerisine Ramazan Bayramını da alan 4 günlük sokağa çıkma yasağı bayram sevincini buruk yaşamamıza neden oldu. Aile büyükleri ziyaretleri ertelendi, sokaklar boş kaldı, asırlardır şenlik havasında geçen bayram buruk geçse de,  ‘Yeter ki sağlık olsun´ temennileri yükseldi.

SOKAKLAR BOŞ KALDI

Covid19 salgını kapsamında alınan tedbirler ve uygulamaya konulan kısıtlamalar nedeniyle Kırıkkale´de her yıl coşkuyla kutlanan Ramazan Bayramı bu yıl buruk geçti. Türkiye´nin 81 ilinde arife gününden başlayıp Ramazan Bayramı süresince devam eden sokağa çıkma yasağına Kırıkkale´de vatandaşlar uydu. Gelenek haline gelen Aile büyüklerini ziyaret etme ve el öpme, misafir karşılama ve ikramda bulunma, çocuklara şeker ve harçlık verme gibi birçok geleneği bir başka bayrama ertelenirken, Kırıkkale cadde ve sokakları her zaman görmeye alışık olduğumuz kalabalıktan yoksun kaldı.

EVİMİZDE KALALIM

Bayram dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, bir Ramazan Bayramı´na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki bayramlar, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma günleridir. Bu bayram ne yazık ki, sevdiklerimizle hasret, sevgi ve muhabbetle bir araya gelip kucaklaşamayacağız. Fiziki mesafe olarak her ne kadar bu bayramda yüz yüze görüşemesek de, bir sıcak tebessümümüz ile içlerini ısıtabileceğimiz, dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımız ile aile büyüklerimizi, akraba, dost ve sevdiklerimizi telefon ile arayarak onların yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bayram kutlamalarını ziyarete giderek yapmayalım. Evlerimizde kalıp alınan kurallara riayet edelim ki, gelecek bayramları hep birlikte coşku içinde kutlayabilelim” ifadesini kullandı. 

 

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!