Yeşil Vadi Projesi konusunda 4 yıldır üzerinde hassas bir şekilde çalışma yapan, Güçbirliği Platformunda sürekli gündeme getiren, eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın büyük çabaları ve gayretleri sonucu Çevre Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğünü harekete geçirmesi neticesinde yeşil vadi ilk meyvesini aldı. DSİ tarafından 10 Milyon TL´lik yapılacak yatırımın ilk dilimi olan 5 Milyon TL bu yıl ek bütçeye konularak 45 gün içerisinde ihale yapılacağı öğrenildi.

TOPLAM 10 MİLYON TL

Yeşil Vadi Projesi kapsamında Devlet Su işleri Kızılırmak kenarı ıslahı için ek bütçeye 5 milyon TL ödenek konduğu öğrenildi. Bu ödeneğin ise 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü ek bütçeye konduğu belirlendi. Toplam 10 milyon TL yatırım yapacak olan DSİ´nin geriye kalan 5 Milyon TL´lik ödeneğinin ise 2016 yılında bütçeye konulacağı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ise ıslah çalışmasıyla birlikte rekreasyon çalışmalarında bulunacağı öğrenildi.

50 BİN TON TAŞ TEMİN EDİLDİ

Eski Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay´ın önerisiyle Kırıkkale Valisi Ali Kolat, projeyle ilgili çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Yeşil Vadi projesi için gerekli olan 50 bin ton taşın Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın girişimleri neticesinde, temin edildiği ve önümüzdeki günlerden itibaren taşların alana taşınmaya başlayacağı öğrenildi. Ödeneğin gönderilmesiyle birlikte Yeşil Vadi Projesinde ilk kazmanın iki ay içerisinde vurulması bekleniyor. Ödenek haber Kırıkkale´de sevinçle karşılandı.

ALANDA İNCEME

Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor Kırıkkale'de öğrenciler kendi masa ve sıralarını üretiyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat beraberinde Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Enerji Bakanlığı Enerji Yatırımları Daire Başkanı Ergün Akalan, DSİ Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu, Hirfanlı Barajı İşletme Müdürü Abdulkadir Özdemir, Kapulu Kaya Barajı işletme bakım baş mühendisi Yücel Yıldırım ve Kapulu Kaya Barajı teknisyeni Yücel Baloğlu alanda incelemelerde bulundu.