• Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için 2019 Mart´ını işaret etti, sloganını da açıkladı: ‘Gönül belediyeciliği seferberliği´ başlatıyorum.

 

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinin ardından hitap ettiği partililere Mart 2019´da yapılacak yerel seçimler için hedef verdi. Tüm partili belediye başkanlarından ‘gönül belediyeciliği seferberliği´ isteyen Erdoğan teşkilatına da kırılan gönülleri onarma çağrısı yaptı. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda, partililere  2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için hedef koydu. Erdoğan “2019 Mart´ına kadar belediyeciliğin adını ‘gönül belediyeciliği seferberliği´ olarak koyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı ve vekil seçimlerinde alınan oylar arasındaki farkın çok iyi analiz edilmesini isteyen Erdoğan, yerel seçimlere kadar 24 Haziran seçimlerinin muhasebesinin iyi yapılması, yanlış ve eksiklerin tamamlanması gerektiğini anlatan Erdoğan bunun mesajını önce AK Parti Kongresi´nde verileceğini ardından da her seviyede devam edeceğini söyledi. Erdoğan, AK Parti´nin bugüne kadar kendi ilkeleriyle hiç çelişkiye düşmediğini belirterek, bunun yerine kişisel kariyerlerini düşünenlerin AK Parti´de yeri olamayacağını ifade etti. Sadece milletin değil, “medeniyet coğrafyasındaki yüz milyonlarca kişinin de umutlarını AK Parti´de somutlaştırdıklarını, Türkiye´nin başarısına bağladıklarını söyleyen Erdoğan “İşte bu sorumluluğun zerresini yüreğinde hisseden hiçbir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, seçimlerden sonra kendisine gelen raporlarda bazı eleştiriler olduğunu, vatandaşın tevazu aradığını ifade etti. Vatandaşın, “Belediye başkanı benim dükkanıma gelip, bir çayımı içmedikten sonra ben bu belediye başkanını ne yapayım”, “Seçimden seçime mi belediye başkanı, milletvekili beni ziyaret edecek” dediğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  

 

VATANDAŞ TEVAZU ARIYOR  

“AK Parti´nin müktesebatında böyle bir şey olamaz. Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur. En güçlü olduğumuz yerlerde eğer bugün ciddi bir puan kaybı olmuşsa bunu kendi nefsimize soracağız.   Önemli olan o gönüllere girmektir. Gönüllere girersek bu işi başarmış oluruz. Öyle gönüllere girmiyor da vatandaşına eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak, onlara yeri geldiği zaman hart hurt yapıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra da kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır. Bu bizim için erken fırsat olmuştur.  İnşallah Mart 2019 yerel seçiminde de gerek aday tespitlerimizde gerekse bu ahlaki kimliğe değer verip, onu iyi puanlayıp adaylarımızı da buna göre belirlememiz lazım.”      

 

Vaktin çok fazla olmadığının altını çizen Erdoğan, “Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. Şüphesiz ki MKYK´mizden tutun da MYK´mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da az da olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz” dedi. Teşkilatın buna hazır olduğuna inandığını belirten Erdoğan, “2019 Mart´ına kadar belediyeciliğin adını ‘gönül belediyeciliği seferberliği´ olarak koyuyorum” dedi. Aynı şeyin teşkilatlar için de geçerli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bütün il başkanlarının siyasette de gönül siyasetini yapması gerektiğini dile getirdi. 

 

KIRILAN GÖNÜLLERİ ONARIN       

Erdoğan, başkanların eksiklikleri tamamlayıp yapılan işleri göstermeleri gerektiğini ve kırılan gönülleri onarma imkanına sahip olduklarını söyledi. Erdoğan, teşkilatların belediye başkanlarının yanında olmasının önemine işaret ederek “Benim istemediğim oldu veya benim istediğim olmadı” mantığıyla bir davanın mensubu olunamayacağını belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti: “Gelen bazı raporlarda, maalesef yerel yönetimlerle adaylar arasında bu tür sıkıntılar da yaşandı. ‘Ben onu istemiyorum, filancayı istiyorum.´ Onun için yan gelip yatanlar oldu, kusura bakmasınlar. Burada olmaz, başka yerde olur. İlla parlamento mu olacak, illa bakanlık, belediye başkanlığı mı olacak? Öyle anlar gelir ki bunlar birçok kurulda, ofislerde, şurada burada vesaire bu imkanlar da doğabilir. “ 

 

PARTİSİZ BAKANLAR!

Bakanların artık eskisi gibi olmayacağına işaret eden Erdoğan, partisiz bakanlarla bir kabine kuracaklarını anlatan Erdoğan “Bu arkadaşlarımız, bundan önce olduğu gibi de köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun, buraya bu olsun diyemeyecek. Kimse kalkıp da ‘Siz şöyle böyle yaptınız, kadrolaştınız, şuydu, buydu´ diyemeyecek... Bütün bunlarda aranan ehliyet, liyakat olacak” şeklinde konuştu.     

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl  Başkanları Toplantısı´ndaki konuşmasının ardından, Başbakan Binali Yıldırım ile Başyazıcıoğlu Camisi´ne geçti. Cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşların sevgi gösteriyle karşılandı. Erdoğan kendisini bekleyen vatandaşların yanına giderek, bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Yıldırım ile aynı makam aracıyla AK Parti Genel Merkezi´ne gitti. Erdoğan´a, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.     

 

Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu

CHP BÖLÜCÜLERİ MECLİS´E TAŞIDI 

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, 24 Haziran´da da neredeyse her seçim öncesinde kurulan tezgahlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışanları bir kez daha hüsrana uğrattık” dedi. Bu odakların son umut olarak 24 Haziran seçimlerine sarıldığını vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti: “Normal şartlarda birbirlerini selam vermeyecek olanlar, her nasılsa karşımızda birleştiler. Öyle ki CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya gönderdi.  Bugün de CHP sayesinde, bölücü örgütün belirlediği isimler, Meclis´te milletvekili  olarak yerlerini alacaklar. Ülkesini, devletini seven her CHP´li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyorum.”     

 

MİLLET HESAP SORACAKTIR 

CHP´nin hesaplaşmayı yapmaması halinde “bölücü örgütle ana muhalefet partisi arasındak bağın taktik olmaktan çıkıp, esas haline dönüşeceğini” belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Bir şeyin aslı varken kopyasına gerek yoktur. Böyle bir durumda CHP´nin varlığının da anlamı kalmayacaktır. Türkiye´nin en eski partisinin, batıdaki bir avuç marjinalin ve yurtdışındaki bir avuç terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden hem bu millet ve tarih açık ve net hesabı soracaktır.” Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçildiğini ifade ederek Türkiye´nin, böyle önemli bir makas değişikliğini demokratik yöntemlerle gerçekleştirdiğini söyledi. Reformları sürdüreceklerini anlatan Erdoğan, “Bunun için yeri gelecek yeni kanunlara veya kanun değişikliklerine, yeri gelecek anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız” diye konuştu.