GÜNCEL 23.12.2019 15:03:02
Yeni yıla merdivenaltı gıdalarla girmeyin

Yeni yıla merdivenaltı gıdalarla girmeyin

Yeni yıla merdivenaltı gıdalarla girmeyin

Yeni yıla merdivenaltı gıdalarla girmeyin

 

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (KESOB) Süleyman Köstekli, yılbaşı sofraları için hazırlıkların yapıldığı günlerde merdiven altı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

 

DİKKATLİ OLUN

KESOB Başkanı Köstekli “Yılbaşı sofraları için hazırlıkların başladığı bu günlerde vatandaşlarımız nereden ne aldığına çok dikkat etmeli. Yoğun bir alışveriş trafiği olacağı için merdivenaltı sağlıksız ve ucuz yiyeceklerin satışı da bir hayli arttı. Yeni yıla hastanede ve sağlığını kaybetmek istemeyen vatandaşlarımız güvenilir alışveriş için merdivenaltı yiyecek ürünleri yerine güvendiği esnafı tercih etmeli” dedi.

ŞİMDİDEN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Merdivenaltı yiyecek satışlarının yılbaşı gibi özel günlere yakın zamanlarda piyasaya daha çok çıktığını hatırlatan Köstekli, “Yeni yıla sayılı günler kala o günkü sofralar için şimdiden hazırlıklar başladı, alışverişler yapılıyor. Bu alışveriş listesinin içinde kuruyemiş, şekerleme, çikolata, hindi, meyve gibi birçok gıda ürünü mevcut. Aynı zamanda evlerimizi, ağaçlarımızı süsleyen süsleme ürünleri de çok revaçta”

 

UCUZ MALLAR PİYASAYA ÇIKIYOR

“Fakat özel günlerde bu ürünlere rağbet de arttığından, kalitesiz, kanserojen madde içeren, Uzakdoğu ürünleri gibi ucuz olan aynı oranda piyasaya çıkıyor. Merdivenaltı diye tabir edilen bu sağlıksız gıda ve süs ürünleri asla tercih edilmemeli. Yeni yıla hastanede, sağlığından olmuş bir şekilde girmeyi kimse istemez. Yalnızca ucuz diye alerji ve daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek süsleme ürünleri ya da ucuz diye bayat ve eski kuruyemiş ürünleri gibi gıda ürünleri alınmamalı” diye konuştu.

KALİTELİ VE GÜVENİLİR ALIŞVERİŞİN ADRESİ YILBAŞINDA DA ESNAFIMIZ

Yılbaşı sofralarını güvenli ürünlerle donatmak için esnafın tercih edilmesi gerektiğine dikkati çeken Köstekli, “Merdivenaltı ürünler, ucuz ve kalitesiz yiyecek ve içecekler yerine güvenilir ve kaliteli alışveriş için esnafımız tercih edilmeli. Çünkü denetimi yapılmamış merdivenaltı ürünlerin aksine esnafımız gerekli denetimleri yapılmış, hijyen kurallarına uygun olarak satış yapar. Aldığınız kuruyemişin taze, meyvenin kaliteli, süs eşyalarının sağlığa uygun olanının alınması ailemizin ve dostlarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için tek şarttır. Esnafımız kendi yemediğini veya kullanmayacağı bir ürünü zaten vatandaşa satmaz. Yeni yıla içimiz rahat girmek için hazırlıklarını tamamlamış ve müşterisini bekleyen esnafımızdan alışveriş yapılmalı. Yalnızca göz boyamak ve satışları artırmak için fiyatlarının düşük tutulduğu ürünlerden kaçılmalı” şeklinde söyledi. Haber: Ayşe Soysal

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024