Yeni Vali

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir

Yunus Sezer

 

Valiler kararnamesiyle Kırıkkale´nin yeni Valisi İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer oldu. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

 

VALİLER KARARNAMESİ  YAYIMLANDI

Valiler kararnamesi Resmi Gazete´de yayımlandı. Kırıkkale dahil 21 ilin valisi görevden alınırken, 39 ile yeni vali ataması yapıldı. Resmi Gazete´de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 39  ilin valisi değişti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın imzasıyla Resmi Gazete´de yer  alan kararlara göre, 9´u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni  valilerin atamaları gerçekleştirildi.

 

HAKTANKAÇMAZ BAŞMÜFETTİŞİ OLDU

Diğer 18 ilden 17´sine başka illerden  valiler atandı, birine ise merkez valiliği görevinden atama yapıldı. Valisi  değişen 39 ilden 13´ü büyükşehir statüsündekilerden oluşuyor. Ayrıca, 21 ilin valileri Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirildi.  Bir kadın vali İçişleri Bakanlığı emrine alındı, bir ile de yeni kadın vali  atandı. İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer Kırıkkale Valiliği görevine atandı. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise Mülkiye Başmüfettişi oldu.

 

YUNUS SEZER KİMDİR?

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum, İspir´de doğdu.  İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nü kazandı. 2000 yılında mezun oldu.  2001 yılında Kaymakam adaylığı sınavını kazandı.  Adaylık sürecinde Edirne Lalapaşa ve İzmir Beydağ´da vekaleten görev yaptı. Bir yıl süreyle İngiltere´de yabancı dil eğitimi aldı. Daha sonra asaleten Giresun Alucra, Sivas Altınyayla Kaymakamlıklarında çalıştı. Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Yunus Sezer, evli ve bir çocuk babasıdır. Haber Merkezi