Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 18.09.2018 17:46:27
Yeni Mahalle´de Kırçiçekleri açtı

Yeni Mahalle´de Kırçiçekleri açtı

Kırıkkale´de çocuklar için kurulan ve içerisinde birden çok oyun gruplarının da bulunduğu Özel Kırçiçekleri Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kırıkkale halkının hizmetine açıldı.

KIRÇİÇEKLERİ HİZMETTE

Kırıkkale´de yapımı tamamlanan kreş ve gündüz bakım evi hizmet vermeye başladı. Kırıkkale´nin önde gelen eğitimci kadrosu tarafından yaptırılan, Yeni Mahalle Adalet Caddesi´nde hizmete açılan Özel Kırçiçekleri Kreş ve Gündüz Bakım Evi, ilk günde yoğun ilgi gördü.  İşletme Sahibi Fatma Zengin kayıtların devam ettiğini söyleyerek, gazetemiz Manşet´e vizyon ve misyonları hakkında bilgi verdi.

 

İNDİRİMLİ KAYITLAR

Okul Müdürü Hilal Arslanoğlu ile birlikte gazetemize bilgi veren İşletme Sahibi Fatma Zengin, kreşin 25 – 66 aylık çocuklara ait olduğunu dile getirerek, açılışa özel indirimli kayıtların devam ettiğini ve kontenjanlarının sınırlı olduğunu söyledi. Kırçiçekleri Kırıkkale´nin Yenimahalle bölgesinde hizmet verdiğini ifade eden Zengin, “25 – 66 aylık çocuklara eğitim vermekte olup, 25-36 aylık, 37 – 47 aylık, 48 – 66 aylık yaş gruplarına uygun uyku odası, oyun ve etkinlik odaları, oyun bahçesi mutfak ve yemek salonundan oluşmakta olup 24 saat kamera sistemiyle tüm alanlar kontrol altında tutulmaktadır”

 

GÖRSEL VE EL SANATLARI DERSİ

“Yemekhanesinde çocukların gelişim ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte (sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı) 3 öğün yemek verilecek olup yemek listesi her ay düzenli olarak velilerimize gönderilecektir. 48-66 aylık yaş grubunda İngilizce dersi, sanatsal gelişimi destelemek adına tiyatro, dans, halk oyunları, drama, görsel sanatlar ve el sanatları dersi velilerin isteği ve uygun bulmaları durumunda Dini bilgiler ve Kur´an-ı Kerim dersleri verilecektir. Okulumuzda ayrıca satranç, gezi ve müzik kulüpleri bulunmaktadır. Eğitim-öğretim 08.00-17.30 saatleri arasında 15 kişilik sınıflarda verilmektedir. Kreşimizde kullanılan tüm eğitici ve öğretici oyuncak ve donatım malzemeleri TSE, AB standartlarında, CE belgeli çocuk ve yetişkin insan sağlığına ve güvenliğine uygundur”

 

EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK İSTİYORUZ

“Kurumumuz; meraklı, incelemeyi, araştırmayı ve oyunu teşvik eden ortamlar yaratarak çocuğun yapısal özelliklerine göre ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur ve yönlendirir. Her gelişim basamağında farklı yetenekler ortaya çıkan çocuklarımızın bu yeteneklerini işleyerek özgüveni yerinde sosyal çocuklar yetiştirmek için çıkmış olduğumuz bu yolda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Sizlerde kendini eğitime adamış ve bu alanda öğrenmenin durmayacağına inanmış kadromuzla bu yolda bize eşlik etmeye ne dersiniz”

 

HAYDİ GELİN!

“Haydi gelin! Geleceğimizi, yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımızı hep birlikte keşfederek geleceğe hazırlayalım. Bize güvenin, gözünüz arkada kalmasın. Biz biliyoruz ki; çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras iyi bir eğitim ve öğretimdir. Geleceğin yetişkinlerini, büyük yürekleri eğitmenin yolu sevgiden geçer. Sevgi; eliyle, diliyle başka çocuklara zarar vermeden sosyalleşerek, iletişim kurarak, paylaşmayı, yardımlaşmayı, hoşgörüyü, milli ve manevi değerleri öğrenen çocukların”

 

MİSYONUMUZ

Okul öncesi eğitim kapsamında, 25-66 aylık çocukların tüm gizli güçlerini açığa çıkartarak potansiyelinin en üst noktasına kadar gelişmesini sürdürmelerine imkan sağlamaktır.

 

Bu çerçevede okulumuzda büyüyen çocuklar:

 

1. Düşünen, araştıran, sorgulayan, çözüm üretebilen, öğrenmeyi öğrenen

2. Ben kendi problemlerimi çözebilirim yargısına ulaşan

3. Yaparak, yaşayarak öğrenen

4. Paylaşmayı, yardımlaşmayı seven ve bundan mutlu olan

5. Bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişmiş ve sağlıklı

6. Millet, vatan, bayrak sevgisi gelişmiş, milli ve manevi değerlere sahip

7. Sorumluluklarının farkına varan

8. Neden-sonuç ilişkisi kurabilen

9. Kendini her ortamda rahat bir şekilde ifade edebilen

10. Kendisi ve arkadaşlarıyla barışık olan Çağdaş ve aydın bireyler yetiştirmek.

 

Haber: KENAN KUZUCU

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024