GERİ SAYIM BAŞLADI

Çipli yeni kimlik kartları için geri sayım başladı. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart´ta Kırıkkale´de başlanacağını bildirdi. Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile Başbakanlık Merkez Bina´da, 64. Hükümet Eylem Planı´nda yer alan reformlara ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

 

REFORMLARI HAYATA GEÇİRİLECEK

Reform yapmanın meşakkatli olduğunu ve zaman zaman dirençle karşılaşılabildiğini anlatan Elvan, öte yandan dünyadaki gelişim ve değişime ayak uydurulması için reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Elvan, hükümet olarak söz verdikleri gibi reformları hayata geçirdiklerini ifade etti.

 

EYLEM PLANINI HATIRLATTI

Seçim sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından vaatlerinin Eylem Planı olarak kamuoyuna sunulduğunu anımsatan Elvan, söz konusu reformların yer aldığı Eylem Planı´nın ikinci ayını bugün doldurduğunu ve bu konuda önemli başarılara imza attıklarını bildirdi.

Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi! Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi!

 

İNSANLIK DIŞI VE ALÇAK TERÖR SALDIRISI

Türkiye´de kronikleşen ve bir türlü üzerine gidilemeyen meselelerin reformlarla çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Elvan, hala atılması gereken adımların bulunduğuna dikkati çekti. Türkiye´nin terörle mücadele konusunda hassas bir dönemden geçtiğine işaret eden Elvan, tavizsiz ve sonuç alıcı bir mücadele stratejisi sürdürdüklerini kaydetti. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin daha da geliştirilmesi, demokratik standartlarının daha da yükseltilmesi için atılması gereken adımları atmakta tereddüt göstermediklerini vurgulayan Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'İnsanlık dışı ve alçak terör saldırısının olduğu sırada İnsan Hakları İnceleme Komisyonunda İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Yasa Tasarısı´nı görüşüyorduk ve aynı gece tasarının komisyon aşamasını tamamladık. Biz insan hakları ve eşitlik konusunda samimi bir şekilde gerekli adımları atmayı sürdürürken, bu kavramları devleti suçlamak için kullananlardan da eğer samimiyseler en temel insan hakkı olan yaşam hakkına kast eden teröristlere ve terör örgütlerine karşı amansız bir şekilde seslerini yükseltmelerini ve tavır almalarını bekliyoruz'

 

YASAL DÜZENLEME GEÇTİ

Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen reformlar hakkında bilgi veren Elvan, elektronik kimlik kartı uygulamasına yönelik yasal düzenlemenin TBMM´den geçtiğini anımsattı. Bu uygulamayla güvenli bir sisteme geçiş yapıldığını dile getiren Elvan, '14 Mart´ta Kırıkkale´de yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlayacağız. Bu kimlik kartları vize muafiyeti olan ülkelere yapılacak seyahatlerde pasaport yerine geçebilecek, pasaport yerine kullanılabilecek' diye konuştu.

 

KİMLİK KARTLARI NASIL ALINACAK?

Çipli kimlik kartları için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapılacak. Bunun için tüm ilçe nüfus müdürlükleri başvuru ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Vatandaşlara bankolar yerine masalarda hizmet verilecek. Yoğun ilçelerde sıramatik sistemleri kurularak kaliteli hizmet sunulması için tedbirler alındı. Dileyenler randevu alarak başvurusunu yapabilecek.

 

 SAĞLIK SEBEBİYLE GİDEMEYENLER İÇİN DE HAZIRLIK YAPILDI

Sağlık ya da benzeri sebeplerle ilçe nüfus müdürlüğüne gidemeyen vatandaşların evlerinde başvurularının alınabilmesi için gerekli teknik hazırlıklar tamamlandı. Bu amaçla geliştirilen mobil başvuru üniteleri tüm ilçe nüfus müdürlüklerine dağıtıldı. Başvurusu alınan ve gerekli kontrollerden geçirilerek onaylanan kimlik kartları, vatandaşların beyan ettikleri adreslerde teslim edilecek.

 

VATANDAŞLARA UYARI

Kimlik kartıyla ilgili resmi web sitesi açılacağını ifade eden yetkililer, çeşitli mecralarda kimlik kartları konusunda asılsız bilgi ve haberlerin yer aldığına işaret etmişti. Yetkililer, vatandaşlara, resmi olmayan web sitelerine, duyurulara, sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri uyarısında bulunmuştu.