Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 14.12.2017 17:01:23
 “YENİ BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“YENİ BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, TBMM 2018 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısının ikinci turunda Vakıflar Genel Müdürlüğü Bütçesi üzerinde Ak Parti Grubu adına konuşma yaptı. Demir konuşmasında Kırıkkale´de Kurucu Başkan

VAKIF MEDENİYETİ

TBMM 2018 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısının ikinci turunda Vakıflar Genel Müdürlüğü Bütçesi üzerinde Ak Parti Grubu adına konuşma yapan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir, “2018 Yılı bütçe görüşmelerinin İkinci Turunda AK PARTİ Grubu adına Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle, Gazi Meclisimizi ve ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 2018 yılı bütçe tasarısının hazırlanmasında emeği geçen başta Maliye Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlık mensuplarına, Plan ve Bütçe Komisyon Başkan ve üyelerine, tüm bakan, milletvekili arkadaşlarıma,  teşekkür ediyorum. Geçmişimizden bugüne uzanan bir hayır yapma davranışı olarak vakıf, iyilik ve yardımseverliğin kurumsallaşmış hâlidir. “Vakıf medeniyeti” ifadesiyse, tarihimizle, bugünümüzle ve geleceğimizle ilgili aslında çok değerli bir gerçeği en zarif şekliyle ifade eder”

 

15 İLDE TEMSİLCİLİĞİ VAR

“Bu ifade Allah rızasından başka hiçbir beklenti olmaksızın iyilikte yarışan ecdadımızın yüzyıllara sirayet eden duyarlılıklarının, sahip oldukları yüksek şuurun günümüze vakıf kurumları sayesinde bir yansımasıdır. Dolayısıyla vakıflar, kültür ve medeniyet tarihimizde çok önemli bir yere sahiptir. Böylesine önemli bir görev bugün de Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Yüzlerce yıl önce kurulmuş ve yöneticisi kalmamış vakıflarımız Genel Müdürlük kanalıyla faaliyetlerini sürdürmekte, amaçlarını gerçekleştirmektedir. Bugün nerede bir muhtaç, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa onlara aynı şuur ve duyarlılıkla el uzatılmaktadır.  Kırıkkale´de kurucu başkanlığını yaptığım Yeni Dünya Vakfı´ndan bahsetmek istiyorum.  “Yeni bir dünya için çalışıyoruz” ideali  “İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” hikmetinden hareketle 1996 yılında yola kurulan vakfımızın gayesi; öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlere bağlı, “Vakfet, Yaşa ve Yaşat” ilkesini benimsemiş, bilgili, kültürlü, ahlaklı, yeniliklere açık, münevver birer şahsiyet olmalarını sağlayarak, milletimizin huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Vakfın Genel Merkezi İstanbul´da bulunmakta olup 15 ilde temsilciliği vardır”

 

DEVAM EDİLECEK

“Yeni Dünya Vakfı, ülkemizin ve dünyanın değişik yerlerinde, öğrenim gören her yıl ortalama 500 öğrenciye burs vermektedir. Kurulduğu günden bugüne eğitim, kültür, sosyal ve sportif faaliyetler çerçevesinde yaz/kış kampı, seminer,  konferans, gibi birçok program vakfımız tarafından hayata geçirilmektedir. Karşılıksız iyilik etme şuuruyla gittiği her yere sayısız hizmet götüren ecdadımız, camiler, mescitler, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, imaretler, darüşşifalar, külliyeler gibi binlerce vakıf eseri inşa etmiştir. Bu yolla kurulan ecdat yadigârı vakıf, abide ve eski eserlerin, bakım, onarım ve restorasyonunu büyük bir titizlikle yürüten Vakıflar Genel Müdürlüğü, dünden bugüne kuşaklar arasında canlı bir köprü olan bu kültür mirasımızın korunmasında büyük çabalar göstermektedir. Bu çabanın sonucunda; 2003-2017 yılları arasında il ve bölge ayrımı yapılmaksızın yaklaşık 5 bin vakıf eserin in proje ve onarımı tamamlanmış olup, 2018 yılında da eski eserlerimizin projelendirme ve onarımlarının yapılmasına devam edilecektir”

 

KUDÜS, PEYGAMBERLERİMİZİN VE ECDADIMIZIN VAKFIDIR BİZE

“Konuşmamın sonunda şu hususa da değinmeden geçmek istemiyorum. Geçtiğimiz günlerde, ABD yönetiminin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak ve tek taraflı olarak aldığı, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma karanını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kudüs´ün İslam Âlemi´ndeki karşılığı dikkate alınmak zorundadır.  Trump Hükûmeti tarafından atılan bu adım, sağlanamayan dünya barışına daha da büyük zararlar verecek ve kapanmaz yaralar açacaktır. Kudüs biz Müslümanların ilk kıblegâhı, onuru, gözbebeğidir. Kudüs miraçtır, Kudüs Peygamber Efendimiz´in hatırasıdır. Kudüs, Peygamberlerimizin ve ecdadımızın vakfıdır bize… Trump´un dünyayı ayağa kaldıran bu kararına tepki gösteren, başta Kırıkkaleli hemşerilerimiz olmak üzere tüm kardeşlerime saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün 2018 yılı bütçesinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor ve milletimiz adına bizi mutlu edip gururlandıracak nice hizmetler yapacaklarına dair inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024